Happy momlife

Picture of Joyce

Joyce

Moeder van 3, bonus van 1, gescheiden en opnieuw verliefd geworden. Deelt tips om met je kids te doen, lekker recepten, budget tips en de leukste uitjes!

Zelfzorg en zorgen voor je relatie

In tijdens als deze is het heel belangrijk om goed voor jezelf en je relatie te zorgen. We zitten meer thuis en zijn meer met onze partners en gezinnen samen. Tenminste in ons geval dan. Daarom moeten wij allebei een stapje harder doen om gezellig te blijven. Ik deel mijn tips, hoe wij dit doen! 

Me-time

Alles begint bij jezelf, je moet zelf ontspannen zijn. Je moet jezelf goed voelen en dan pas kun je energie in je relatie steken. Ik doe dit door s avonds op tijd op bed te gaan met een boek of een leuke serie. Ik gebruik hiervoor luisterboeken en dat bevalt hartstikke goed. Wat ik zelf ook fijn vind om te doen is een stuk wandelen met een koptelefoon op (en wederom een luisterboek). Lekker wegdromen bij zoetsappige verhalen en onbewust heel veel meters maken. Ook een lange douche of badsessie in combinatie met een maskertje vooraf is heerlijke me-time.  

Sporten 

Je voelt je ook stukken beter wanneer je voldoende beweegt en sport. Nu ben ik zelf tegenwoordig niet meer zo dol op sporten. Vroeger was dit heel anders en trainde ik 5 tot 6 keer per week. Tegenwoordig is mijn beweging voornamelijk heen en weer fietsen met kinderen en heen en weer lopen op het werk. Ik moet het echt weer meer doen, maar heb zelf daarvoor een schop onder mijn kont nodig en de juiste sport. Mijn man traint 3 tot 4 avonden per week en hij krijg daar altijd zoveel energie van. En als ik dan weer op de bank hang met een serie denk ik, dit moet ik ook vaker doen! 

Mediteren 

Heb je wel eens  gemediteerd? Ik heb het onlangs ontdekt en het is zo rustgevend. Je kunt er heerlijk je dag mee beginnen of juist afsluiten voor een goede nachtrust. Dikke vette aanrader dus! 

Seksleven

En dan is er eentje heel belangrijk! Je seksleven is zo belangrijk voor je relatie. Wanneer dit niet goed zit kan dit voor beide heel veel stress opleveren en jezelf onzeker maken. Mocht je het wat spannender willen maken of het lukt even niet heb je natuurlijk een heleboel hulpmiddelen. Ik kan echt elk koppel aanraden om hier tijd in te steken, want het is zo zo zo belangrijk voor je relatie!  

Date night 

Wil je samen iets leuks doen? Dan kun je er natuurlijk ook een date night van maken. Wij hebben dit een aantal keren gedaan met de livestreamers bijvoorbeeld. Lekker veel muziek, lekkere hapjes en een lekker drankje. Nu alles weer een beetje open is kun je natuurlijk ook de deur uit (als je oppas hebt voor je kinderen). Wij proberen het voornamelijk thuis te doen, omdat onze kinderen de laatste tijd al vaak bij onze ouders zijn willen wij ze niet nog vaker belasten met oppas momenten. 

 

Facebook Comments

Share this post