Happy momlife

Schermafbeelding 2017-07-24 om 14.49.55
Picture of Joyce

Joyce

Moeder van 3, bonus van 1, gescheiden en opnieuw verliefd geworden. Deelt tips om met je kids te doen, lekker recepten, budget tips en de leukste uitjes!

Doe het zelf projecten voor de baby

Toen ik net zwanger was nam ik mij voor om allerlei dingen voor de baby zelf te maken. Voor Sofie had ik ook wat dingen zelf gemaakt dus deze keer moest dat ook lukken. Maar eigenlijk kwam hier niks van terecht. Ideetjes genoeg, maar ik had niet de puf om projecten aan te pakken. Tot de laatste weken van mijn zwangerschap. Opeens wisten wij dat wij gingen verhuizen en dat ons meisje toch wel een eigen plekje kon gaan krijgen en ook dat de box wel opgezet kon gaan worden. Tijd om dus wat projecten te bedenken die ik kon gaan uitvoeren. 

Decoratie voor haar slaapkamer

Wij gaan voor een gedeelde slaapkamer, en dit plekje moet ook echt een eigen plekje worden. Ik heb al een mooie poster van bybineke met haar naam erop, maar verder heb ik nog niet echt iets. Ik ben dol op dromenvangers, maar in de winkel vind ik ze een beetje te saai of te hysterisch. Tijd om zelf de spullen in huis te halen en zelf een dromenvanger voor haar en voor Sofie te maken. Ook wil ik graag een mooi slinger maken van vilt voor boven haar bedje.

Muziekmobiel

Voor Sofie was ik hier ook mee begonnen, maar heb ik hem nooit afgemaakt. Deze keer kan ik in de winkels niks vinden dat ik echt heel erg leuk vind dus moet ik gewoon zelf aan de slag. In het begin heb ik hem nog niet nodig dus dit gaat een projectje worden voor als ze geboren is denk ik. Eerst de andere leuke dingetjes afmaken.

Wagenspaner 

Ook voor de kinderwagen/maxi-cosi moet ik nog iets maken. Ook hierbij kan ik niks vinden bij de standaard winkels. Wel de wat kleinere winkeltjes hebben leuke items, maar ik  ga dan liever zelf aan de slag om iets te maken. Ik ben creatief/handig genoeg en maak hier echt te weinig gebruik van. Online heb ik al leuke webshops gevonden die de benodigdheden verkopen. Zodra ik tijd heb ga ik ook hier mee aan de slag.

Spenenkoord

Sofie is een spenen meisjes en ook Aron heeft in het begin een speentje gehad. Een spenenkoord is handig, want je raakt de speen minder snel kwijt met een spenenkoord. Ik wil eentje maken met siliconen kralen waarbij ze de spenenkoord ook kan gebruiken tijdens tandenleed. Er zijn veel webshops die de benodigheden kopen, maar aangezien ik met siliconen kralen wil gaan werken ga ik wel voor webshop waar ik veilige items kan kopen zonder chemische meuk. Bij Hugs & Thinks vond ik de spulletjes die ik wil gaan gebruiken, maar eerst eens zien of mevrouw wel een speentje wil.

Geboortekrans

Om de geboorte van ons meisje aan te kondigen en ons huis lekker feestelijk te maken wil ik een mooie geboortekrans gaan maken. Deze kunnen wij dan bij de voordeur hangen met haar naam erop. Bij ons nieuwe huis gaan wij namelijk geen bord of iets dergelijks in de tuin zetten.

Heb jij zelf items gemaakt voor je kleintje? 

Facebook Comments

Share this post