Happy momlife

buffettenboer 2
Picture of Joyce

Joyce

Moeder van 3, bonus van 1, gescheiden en opnieuw verliefd geworden. Deelt tips om met je kids te doen, lekker recepten, budget tips en de leukste uitjes!

Zeg dankjewel met De Buffetten Boer

Sinds de geboorte van Aron hebben wij veel hulp gehad van onze ouders. Door hen konden wij onze opleidingen afmaken en soms ook nog even lekker ontspannen. Ook toen de andere kinderen ons gezin kwamen opvullen hebben ze ons vaak geholpen door o.a. op te passen. Onlangs nodigden wij hun uit om dankjewel te zeggen met een lekker buffet van De Buffetten Boer. Een ideale dienst waarbij je een onbezorgd avondje kunt organiseren. 

Alles komt bij je thuis! 

De Buffetten Boer is een super dienst. Je besteld namelijk een buffet en je krijgt alles thuisbezorgd. Denk hierbij aan het eten, maar ook aan bakken waarin je het eten kunt opwarmen en warm houden. Ook bezorgen ze de borden en het bestek dus je hoeft zelf alleen maar het drinken te verzorgen. Super handig als je een avondje met veel mensen hebt, want dan heb je natuurlijk geen zin in alles afwassen en plastic borden en bestek zijn gewoon mega onhandig. Het bezorgen werkt ook prettig, je krijgt voorafgaand aan de bezorgdag een berichtje hoe laat de bezorger komt. Op de dag zelf krijg je een berichtje met een meer gerichte tijd en kun je de bezorger ook volgen via een tracking. Super handig als je die dag nog van alles te doen hebt.

De producten komen in koelboxen met koelelementen bij je thuis waar je het prima nog even in kunt laten staan. In een aparte krat vind je de borden, bestek etc. De bezorger had voor mij alles in de keuken gezet, zodat ik er zelf niet meer mega mee hoefde te slepen.

De voorbereidingen 

Zo’n twee uur voordat je gaat eten vul je de bakken met warm water en zet je de olie voor de warmhoudbakken aan. Tussendoor moet je het eten even door roeren, zodat ook de bovenkant lekker warm wordt en dan kun je gaan eten als de visite er is. Ik sneed ’s middags alvast het stokbrood (die met sesam is zoo lekker!) en verdeelde dit over bakken. Sofie helpt mij graag en ze ging alvast de tafel dekken, iedereen kreeg een bord, bestek en een uitgevouwen servetje haha! 

Het buffet 

Ik mocht van De Buffetten Boer een buffet uit kiezen en koos voor het luxe buffet. Dit is een lekkere combinatie van vlees, groentje en aardappeltjes. Mijn favoriet is absoluut de kip pirri pirri. Vorig jaar mocht ik ook een buffet proberen en hadden wij ook het luxe buffet. Ik was dus heel enthousiast aan het doen tegen onze gasten dat sommige gerechten super lekker zijn en gelukkig vonden onze gasten dit ook. YES! Naast warme gerechten zaten er ook nog een aantal koude gerechten bij. Een goede aanvulling. De volgende gerechten ontvingen wij:

Warme gerechten 

 • Malse varkenshaassaté met satésaus en gebakken uitjes.
 • Licht afgerookte gelderse beenham.
 • Heerlijke rijstschotel rijkelijk gevuld met verse groenten.
 • Bourgondische aardappeltjes met ui en spekjes.
 • Botermalse kipdijfilet in een zachte piri-piri saus.
 • Groentenschotel geroerbakt in olijfolie.
 • Oma’s stoofpotje van rundersucade.
 • Varkensoesters in romige champignonsaus met bieslook.

Koude gerechten

 • Pastasalade met appel en brocolli.
 • Duitse kartoffelsalade.
 • Salade met tomaat, komkommer, rode ui, olijven en feta.
 • Ambachtelijke rundvleessalade.
 • Scharreleisalade met een lente uitje en bieslook.
 • Komkommer appel salade met dille dressing.
 • Diverse soorten stokbrood.
 • Romige zelfgemaakte kruidenboter.

Wat vond iedereen ervan?

En dan was ik natuurlijk mega benieuwd naar wat iedereen ervan vond. Tijdens de eerste happen hoorde ik al enthousiaste reacties. Iedereen was wel een beetje bevooroordeeld over opwarm gerechten, maar dit bleek helemaal niet te kloppen. Het vlees van de buffetenboer is lekker mals en je merkt absoluut niet dat je het aan het opwarmen bent. Ook de aardappels en de groente zijn lekker vers. Absoluut een groot succes en voor herhaling vatbaar. Ook voor de kinderen was het een groot succes. Je hebt de optie om speciaal voor kinderen porties te bestellen, maar wij kozen ervoor om ze mee te laten eten. De kinderen vonden het ook een groot succes voor allemaal zat er wel iets lekkers bij.

Conclusie

Wij zijn erg tevreden over De Buffetten Boer. 28 juni zijn wij 5 jaar getrouwd en samen hebben wij besloten om De Buffetten Boer dan te laten komen om ons jubileum te gaan vieren. Naast het luxe buffet hebben ze nog meer buffetten en het lijkt ons wel lekker om van alles te laten komen, dan zit er voor iedereen vast wel iets bij. Het was een groot succes en een mooie manier om onze ouders te bedanken voor al hun hulp de afgelopen jaren.

Facebook Comments

Share this post