Zalm in bladerdeeg

Het meest gebruikte item in de keuken is bij ons denk ik wel onze oven. Ik maak graag tussendoortjes in de oven, maar ook voor…

Het meest gebruikte item in de keuken is bij ons denk ik wel onze oven. Ik maak graag tussendoortjes in de oven, maar ook voor het avondeten maak ik vaak gebruik van de oven. Ik werk graag met bladerdeeg, een veelzijdig product. Met bladerdeeg maakte ik o.a. dit recept.

Zalm in bladerdeeg

Ingrediƫnten
  

  • 4 stuks zalm uit de diepvries ontdooid
  • 8 plakjes bladerdeeg ontdooid
  • 1 zak spinazie
  • 1 bakje roomkaas met tuinkruiden
  • 1 ei
  • 3 lepels paneermeel

Instructies
 

  • Verwarm de oven voor op 200 graden
  • Leg de vellen bladerdeeg per twee en deels overlapt op een ovenplaat (met bakpapier)
  • Verhit ondertussen wat olie in een pan en bak hierin de spinazie
  • Laat de spinazie goed uitlekken anders is het straks te nat waardoor je bladerdeeg niet goed gaat wordt.
  • Wanneer het goed is uitgelekt voeg je de roomkaas toe. Roer dit er goed doorheen
  • Strooi ondertussen de paneermeel op het midden van de bladerdeeg
  • Leg hier bovenop de stukken zalm. Per 2 plakjes bladerdeeg heb je 1 stuk zalm
  • Leg bovenop de zalm een paar scheppen van het mengsel met spinazie
  • Dek het nu af door de overige bladerdeeg eroverheen te vouwen
  • smeer de bovenkant in met de losgeklopte ei
  • Zet het geheel in de oven voor ongeveer 30 minuten

Geef een reactie

Je e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Rating recept