Happy momlife

photo of woman posing during golden hour
Picture of Joyce

Joyce

Moeder van 3, bonus van 1, gescheiden en opnieuw verliefd geworden. Deelt tips om met je kids te doen, lekker recepten, budget tips en de leukste uitjes!

Yoga of Pilates

Ben je net als ik op zoek naar een sportief moment waarbij je ook nog eens lekker kunt ontspannen? Dan is misschien Yoga of Pilates wel iets voor jou. Ik denk zelf dat het heel erg goed voor je is, maar wat is nu eigenlijk het verschil tussen Yoga en Pilates?

photo of woman posing during golden hour

Wat is het verschil tussen Yoga en Pilates?

Als ik het met mensen heb over pilates en Yoga dan zegt men vaak dat is toch bijna het zelfde? Maar nee er zit wel een duidelijk verschil in deze twee. Maar was is nu eigenlijk het verschil tussen pilates en yoga? In deze blog ga ik op onderzoek uit. Ben je nu al nieuwsgierig dan kun je altijd een proefles boeken bij Pilates Breda. Pilates en Yoga zijn in ieder geval geen concurrenten van elkaar. Je kunt beide sporten tegelijk beoefenen.

Oorsprong van Yoga

Yoga is een bewegingsleer welke zo’n 4000 jaar geleden ontstaan is in India. In deze bewegingsleer gingen ze op zoek naar de verbinding met de natuur, en balans tussen lichaam een geest.  Om meer bewustwording te creëren besloten ze te gaan mediteren, wat ze afgezonderd van de mensenwereld gingen doen. Daarnaast viel het de yogi’s op dat de dieren veel verschillende houdingen aannamen, die erg nuttig waren. Ze zagen dat de dieren hierdoor in staat waren om soepeler te bewegen. Door deze houdingen na te doen kwamen de yogi’s er achter dat ze fitter en sterker werden. De namen van de oefeningen stammen dan ook af van de dieren waar de oefeningen van afgeleid zijn. Daarna werden er meer oefeningen uit de natuur gehaald, zoals de tree pose en de mountain pose. Deze houdingen werden uiteindelijk gecombineerd met meditatie.

Oorsprong Pilates

Pilates is een bewegingsmethode welke ontwikkelt is door Joseph Pilates. Joseph geloofde dat de ademhaling, houding en leefstijl van de mens de basis is van een goede gezondheid. Hierdoor ontwikkelde hij een unieke serie fysieke oefeningen welke helpen bij het verbeteren van de houding, coördinatie, balans, kracht, flexibiliteit en ademhaling.  

Yoga en Pilates  zijn beide bewegingsvormen die erg gefocust zijn op het bewust worden van het eigen lichaam. Houding en ademhaling zijn in beide bewegingsvormen de basis. Yoga bestaat uit een reeks vaste houdingen, terwijl de bewegingen bij Pilates heel dynamisch zijn.  Bij yoga ligt de nadruk op het vinden van balans tussen lichaam en geest, terwijl bij Pilates de nadruk ligt op het juist uitvoeren van de oefeningen. Yoga is een combinatie van bewegen en mediteren met als doel de eenwording van geest en lichaam. Je werkt aan je lichaam, maar je geest is net zo belangrijk. Pilates is een methode waarbij de focus ligt op het verbeteren van je houding. Het is de ideale methode om van blessures af te komen. Het is meer een sport en minder gericht op verdieping van je geest.

Maar wil je nu echt het verschil weten, dan moet je het zelf eens gaan ervaren!

Facebook Comments

Share this post