Happy momlife

selective focus photo of brown roof shingles
Picture of Joyce

Joyce

Moeder van 3, bonus van 1, gescheiden en opnieuw verliefd geworden. Deelt tips om met je kids te doen, lekker recepten, budget tips en de leukste uitjes!

Word jij te oud om zelf jouw dakgoten schoon te maken? 

Alhoewel we het niet graag toegeven, moet we toch bekennen dat naarmate we ouder worden, we minder mobiel worden. Dat kan voor woningeigenaren een probleem zijn omdat naarmate de leeftijd vordert, veel onderhoudstaken steeds moeilijker worden om veilig uit te voeren. Een goed voorbeeld hiervan, is het reinigen van de dakgoten. Zelfs mensen die goed ter been zijn, vinden dit al een lastige klus, laat staan wanneer je wat minder mobiel geworden bent. Gelukkig zijn er manieren om te zorgen dat dit werk toch goed wordt uitgevoerd zonder dat je daar veel voor hoeft te betalen. Je kunt namelijk een verzekering afsluiten waarmee je het schoonmaken van je dakgoot kunt uitbesteden aan een professional. Hoe dit precies werkt, laten wij je in dit artikel graag zien. 

selective focus photo of brown roof shingles

Waarom is een schone dakgoot belangrijk? 

Misschien vraag je je af: waarom is het schoonmaken van je dakgoot zo belangrijk? Welnu, een volle dakgoot betekent dat het hemelwater niet meer op de juiste manier zal worden afgevoerd. Water blijft dan in je goot staan en uiteindelijk zal dit voor problemen gaan leiden. Water wil namelijk wegstromen en vaak stroomt het dan aan de verkeerde kant van je dakgoot over. Hierdoor komt er water in je binnenmuren en dan ben je al snel de pineut. Het water zal namelijk lelijke vlekken maken op je muren, je houtconstructie aantasten of leiden tot schimmels die heel ongezond zijn voor mensen. Het is daarom van groot belang dat je jaarlijks je dakgoot schoonmaakt. Gelukkig kun je deze intensieve en vieze klus eenvoudig uitbesteden door middel van een verzekering van Univé. 

De Veilig Wonen verzekeringen van Univé

Bij Univé kun je terecht voor een aantal interessante Veilig Wonen verzekeringen. Deze verzekeringen zijn bedoeld om jou onderhoudstaken uit handen te nemen. Een van de dingen die je aan een specialist kunt overdragen, is het reinigen van je dakgoten. Hiermee verzeker je jezelf voor een lage maandpremie van het feit dat je dakgoten altijd goed onderhouden blijven. Je hoeft dus niet meer bang te zijn dat de smurrie in je goot dusdanig erg wordt dat je hierdoor in de problemen komt. Door je dakgoten jaarlijks te laten reinigen voorkom je dat het water in je binnenmuur stroomt. Dat kan een hoop ellende besparen, en al helemaal zal het je veel geld besparen. Bekijk daarom de voorwaarden op de site van Univé en sluit je verzekering vandaag nog af. 

Wat mag je verwachten? 

Heb je jouw verzekering eenmaal afgesloten, dan zal een specialist zo snel mogelijk contact met je opnemen. Hij zal je goten reinigen en jij hoeft daar niets voor te doen. De specialist neemt namelijk zelf diens materialen mee. Geef bij het afsluiten van je polis daarom goed door hoeveel meter dakgoot je wilt laten reinigen en op welke hoogte de goten zich bevinden. Op die manier kan de specialist zich optimaal voorbereiden op jouw klus waardoor jij ook een beter resultaat mag verwachten.

Facebook Comments

Share this post