Happy momlife

black home area rug
Picture of Joyce

Joyce

Moeder van 3, bonus van 1, gescheiden en opnieuw verliefd geworden. Deelt tips om met je kids te doen, lekker recepten, budget tips en de leukste uitjes!

Woonverzekeringen: zijn die echt nodig?

Het zal je niet ontgaan zijn dat het leven de afgelopen jaren aanzienlijk duurder is geworden. Steeds meer mensen hebben moeite om de eindjes aan elkaar te knopen aan het eind van de maand. Het is daarom niet verwonderlijk dat veel mensen op zoek zijn naar mogelijkheden om te besparen op hun vaste lasten. Zij kijken dan even kritisch naar alle verzekeringen die zij hebben en soms besluiten zij om deze te beëindigen. Dit kan op korte termijn een besparing opleveren, maar het kan ook dat je hierdoor uiteindelijk voor grote onkosten komt te staan. Dit geldt in het bijzonder voor je woonverzekeringen. Wij laten je daarom zien waarom je nooit op deze verzekeringen zou moeten besparen.

black home area rug

Het nut van woonverzekeringen uitgelegd

Het idee van een verzekering is dat je iedere maand een klein bedrag betaalt om te voorkomen dat je ooit in een keer een enorm bedrag moet betalen wanneer je schade opgelopen hebt. Een woonverzekering kun je inzetten wanneer je bijvoorbeeld brand in je huis hebt gehad. Wat de omvang van deze brand ook was, het leidt bijna altijd tot forse schade; is het niet door het vuur zelf, dan wel door de hoeveelheid rook die bij brand vrijkomt. Heb je geen woonverzekering, dan draai jij zelf op voor de kosten om de schade te herstellen. Niet zelden kunnen mensen deze kosten niet ophoesten waardoor zij in de problemen komen. Heb je een woonverzekering afgesloten, dan kun je deze gebruiken om de schade te herstellen, je verzekering betaalt de kosten. Dit is dan ook precies de reden waarom een verzekering op de lange termijn altijd voordelen oplevert. Juist wanneer je wat krapper bij kas zit, is het belangrijk om risico’s uit te bannen. Zorg er daarom altijd voor dat je goede woonverzekeringen hebt. De vraag is: welke heb je nodig?

De opstalverzekering

Als je een huis gekocht hebt, is het belangrijk om deze van een opstalverzekering te voorzien. Deze verzekering heeft betrekking op je pand zelf. Dit pand kan namelijk door allerlei redenen beschadigd raken. In het geval van de eerdergenoemde brand, zal de rook de muren beschadigen, het plafond van een vieze laag roet voorzien en noem het allemaal maar op. Aan de hand van je opstalverzekering kun je deze schade herstellen zonder dat jij jezelf in de financiële afgrond hoeft te storten. Huur je een woning, dan is deze verzekering niet nodig omdat deze dan voor rekening van je huisbaas komt.

De inboedelverzekering

De tweede woonverzekering die voor iedereen interessant en belangrijk is, is de inboedelverzekering. Met deze polis kun je alle schade die ontstaan is aan je spullen laten uitkeren. Met deze verzekering ben je ook beschermd tegen cybercrime. Dieven komen namelijk niet alleen via de deur je woning binnen, ook via je computer is een veelgebruikte manier. Daar kunnen zij heel veel schade aanrichten die vervolgens gedekt wordt door jouw verzekering. Kijk daarom vandaag nog even op de site van jouw verzekeringsmaatschappij om jouw woonverzekeringen af te sluiten.

Facebook Comments

Share this post