Happy momlife

dr leenarts
Joyce

Joyce

Moeder van 3, bonus van 1, gescheiden en opnieuw verliefd geworden. Deelt tips om met je kids te doen, lekker recepten, budget tips en de leukste uitjes!

Wist je dit al over zonnebrand?

Het is mooi weer en iedereen zal wel meer buiten zijn, wij tenminste wel. Ik begin de dag al met het insmeren van de kinderen en dit gaat de gehele dag door. Ik wil namelijk niet dat mijn kinderen zich aan de zon verbranden. Ik maak standaard gebruik van de zonnebrandcreme van Dr. Leenarts en voorheen gebruikte ik die van Naïf, maar aangezien ik alleen nog maar factor 30 gebruik en Naïf tot voorkort geen factor 30 had gebruikte ik voornamelijk Dr. Leenarts. 

Geen factor 50?

Ik gebruikte altijd factor 50 bij de kinderen dat leek mij de beste keuze. Tot ik mij meer ging verdiepen in zonnebrand. Ik kwam er achter dat Factor 30 97 % beschermd en factor 50 98%. Een verschil van 1 procent dat eigenlijk minimaal is. Daarbij heb ik op diverse punten gelezen dat vitamine D ervoor kan zorgen dat je lichaam geen Vitamine D aanmaakt. Vitamine D krijgen wij o.a. van de zon binnen en als je dit gaat blokkeren met een hoge factor komt er gewoon minder binnen. In Nederland zijn er veel mensen met een Vitamine D tekort en eigenlijk is het dus niet handig om dan een factor 50 te gebruiken.

Wij zijn te zuinig! 

Dan het puntje smeren. Wij Nederlands en voornamelijk de Noordelingen kunnen aardig zuinig zijn. Waar je met de meeste crème best wel zuinig mag zijn, mag je met zonnebrand best een dikkere laag smeren om je huid goed te beschermen. Hou je dus niet in en smeer jezelf en je kinderen in met een dikke laag crème.

Vaak smeren! 

Nog zo’n puntje van verbetering, ook bij mezelf is hoe vaak men zich insmeert. Eerlijk is eerlijk ik vergeet het regelmatig en denk dan shit hoe lang is het geleden. Het verstandigst is om iedere 2 a 3 uur opnieuw te smeren. Dan ben er meer zeker van dat ieder deel van je huid goed beschermd is.

Waterproof? 

Veel zonnebrand is tegenwoordig waterproof, super handig als je veel in het water bent. Maar wist je dat je na het afdrogen vaak al je zonnebrand weer weg hebt geveegd? En je dus eigenlijk opnieuw moet gaan smeren?

Met shirt kun je niet verbranden

Vroeger hadden wij een t-shirt aan tegen de verbranding. Maar zelf skip ik dit tegenwoordig. Na wat onderzoek ben ik erachter gekomen dat een wit t-shirt maar een factor 5 heeft. En als het tshirt nat wordt daalt de factor nog meer.

Ik verbrand niet snel dus smeer niet echt 

Dit was mijn excuus voorheen, maar wat een onzin. Dat je niet verbrand zegt niet dat je huid wel schade op loopt. Mensen met een lichte huid verbranden sneller, dat klopt. Maar eigenlijk moet iedereen zich insmeren. De zon blijft namelijk altijd schadelijk voor je huid.

Elk jaar nieuwe kopen 

Nog zo’n dingetje waar mensen vaak verbaasd over zijn is dat de factor minder wordt als het product langer openstaat. Een product van vorig jaar kun je dan ook beter vervangen voor een nieuw product. Je weet namelijk niet wat de factor op dat moment is en verbranden is echt geen pretje. Voor nu niet en op langer termijn kan het ook schade aanrichten. Ook verminderd de bescherming als je de tube in de felle zon neerlegt.

Mijn favoriete creme is die van Dr. Leenarts het is SPF 30 en wij gebruiken hem voor het hele gezin. Bij de Etos verkopen e hem en als er 1+1 is sla ik hem in haha (zoals op dit moment) Ook hebben ze verschillende formaten van de verpakking waardoor je hoe dan ook altijd een verpakking in je tas kunt doen. 

Facebook Comments

Share this post