Emma-Sofie zwanger

Wat ik niet wil vergeten aan mijn bevalling

Over een dikke maand is het een jaar geleden dat wij midden in de nacht richting het ziekenhuis gingen om daar onze dochter te verwelkomen. Ik heb al eens eerder aangegeven dat ik mijn bevalling onwijs leuk vond en dat ik het zo weer over zou willen doen. Tijdens mijn leuke, maar onwijs korte bevalling had ik toch een aantal momenten die ik eigenlijk nooit meer wil vergeten. In dit blog deel ik met jullie welke momenten mij bij gebleven zijn. 

 • Het relaxte gevoel – Robert en ik waren beide best wel relaxed. Ik was namelijk al een aantal weken bezig met voorweeën en had ook op het moment dat de bevalling begon het gevoel dat het voorweeën waren. Nadat ze toch aanhielden vroeg ik Robert een auto te gaan halen.
 • De was opvouwen – Terwijl ik tegen de muur stond te leunen om de weeën weg te puffen en de verloskundige onderweg was. Was Robert de was aan het opvouwen, haha! De wasdroger was namelijk net klaar.
 • Aron die het niet vreemd vond – Ik was bang dat Aron wakker ging worden tijdens de bevalling, en dat gebeurde ook. Terwijl ik op bed lach te puffen stond hij er eventjes bij (tot dat opa en oma hem kwamen halen) en hij vond het niet vreemd en heeft nooit iets gevraagd.
 • Bijten! – Tijdens een wee moest ik bijten, en het liefst op Robert zijn hand. En dan niet zachtjes hé, want daar doen bevallende vrouwen niet aan. Nee keihard bijten. Op een gegeven moment was Robert er klaar mee en trok zijn riem los. Waarop ik hem met een debiele blik aan keek (Ik had even niet door wat hij van plan was; Hou je broek aan. ik ben aan het bevallen hoor!!)
 • Weeën opvangen in de auto is tha bomb! – In huis kon ik geen manier vinden waarop ik mijn weeën goed kon opvangen, tot ik bij de verloskundige in de auto stapte. Man wat was het fijn om daar de weeën weg te puffen.
 • Er zijn veel ROTondes tussen ons huis en het ziekenhuis – Het enige nadeel aan het ritje was dat er zoveel rotondes tussen ons huis en het ziekenhuis zijn. Je wilt je niet focussen op een bocht, maar dat moest wel haha want anders schudde ik teveel en dat deed dan weer wel veel pijn.
 • Eigenwijs zijn werkt ook tijdens de bevalling – Tijdens de bevalling gaf de verloskundige regelmatig tips, maar ik vond dat ik zelf prima wist wat ik moest doen en hoe ik dit moest doen. Uiteindelijk kreeg ik na de bevalling een compliment. Ik had geen knip en was ook niet gescheurd o.i.d. hier was ik onwijs blij mee. Mijn tip? Doe het rustig en beheerst.
 • 4 uurtjes zijn zo voorbij – Ik had een bevalling van ongeveer 4 uurtjes en dit vliegt voorbij. Hierdoor weet ik nog precies hoe de bevalling verliep en zelfs nog van heel veel momenten wat er gezegd is. Bijzonder, maar ook vreemd.
 • Het ZE IS ER! moment – Een magisch moment, zodra je kindje eruit komt, de eerste ontmoeting met Sofie was magisch. Als ik er aan terug denk krijg ik weer vlinders in mijn buik. De mooiste blind date ever (Lekker cliché)
 • Een schoon bed – Na de bevalling zei de verloskundige of verpleegkundige al snel dat het bed nog wel een keer gebruikt kon worden haha! Ik had zo’n nette bevalling gehad. Dit veranderde toen ik uit bed stapte 😉

 

Facebook Comments
Previous Post Next Post

heb je deze blogs al gelezen?

6 Comments

 • Reply Wilma

  Hier ook veel momenten die ik nooit zou willen vergeten 🙂

  03/03/2016 at 6:40 am
 • Reply Marije

  Ik ben benieuwd welke momenten ik straks nooit meer wil en zal vergeten 🙂

  03/03/2016 at 6:55 am
 • Reply Leonie

  Wat fijn dat je zo mooi kan terug kijken. Ik ben heel benieuwd hoe mijn bevalling zal zijn… Ach, duurt nog wel ff! Eerst lekker genieten van mn zwangerschap!

  03/03/2016 at 9:02 am
 • Reply Marinda

  haha herken sommige dingen wel. Vooral als je in de auto zit en dan in 1 keer door hebt hoe irritant klinkers zijn de bulten in Muntendam en de bochten op de snelweg Maar vier uur bezig netjes! Was jouw Sophie gepland geboren te worden in het ziekenhuis?

  Liefs Marinda

  03/03/2016 at 9:59 am
 • Reply Manon

  Gelukkig heb ik niet eigenwijs gedaan haha maar gewoon geluisterd naar de verloskundige anders was ik zeker van voor tot achter uitgescheurd!

  03/03/2016 at 10:32 am
 • Reply Farah

  Het is zo raar dat ik me niet kan voorstellen hoe het is om thuis weeën te krijgen (allebei bevallingen ingeleid), wel fijn dat je toch nog (leuke) herinneringen aan hebt

  03/03/2016 at 8:40 pm
 • Leave a Reply