Happy momlife

shutterstock_79823446
Picture of Joyce

Joyce

Moeder van 3, bonus van 1, gescheiden en opnieuw verliefd geworden. Deelt tips om met je kids te doen, lekker recepten, budget tips en de leukste uitjes!

Wat wil ik eigenlijk als ik er niet meer ben?

Gek eigenlijk om over na te denken, de dingen die je wilt als je er niet meer bent. Alsof je er dan nog iets van meekrijgt. Met deze gedachten liep ik heel lang tot ik onlangs mijn bonus opa verloor. Ik hoorde dat hij eigenlijk wel wist wat ie wilde en dat dit heel fijn was bij het plannen van zijn uitvaart. Als mij nu iets overkomt laat ik mijn liefsten achter met misschien wel grote vraagtekens over de dingen die ik niet gepland heb, want wil ik eigenlijk en past mijn verzekering wel bij mijn wensen?

Toen mijn opa overleed besefte ik mij dat het leven opeens voorbij kan zijn. Hij is oud geworden, 89 jaar en zijn lichaam is opeens gestopt. In principe kan ik mij geen mooiere dood voorstellen. Het liet mij alleen wel zien hoe plots dingen voorbij kunnen zijn en hoe snel alles opeens geregeld moet worden en wat is het dan fijn als je weet wat iemand wil. Ik denk er liever niet over na en praat er ook liever niet over, maar het kwetsbare leventje dat wij allemaal mogen kan zo voorbij zijn.

Maar wat wil ik eigenlijk? Als ik kom te overlijden wat wil ik dan eigenlijk? Eén ding roep ik regelmatig als wij weer mensen horen die ergens ver weg naar een graf moeten. Cremeer mij maar en bedenk zelf maar een mooie plek om mij te herdenken. De crematie zou ik wil zien als iets vrolijks, maar ik weet zelf inmiddels hoe het is en vrolijk zal het toch niet worden. Combineer het dan met een lach en een traan en natuurlijk mijn favoriete muziek. Liedjes van Carrie Underwood en liedjes waarbij andere aan mij moeten denken. Simpele dingen toch? Waar de meeste mensen geen bloemen willen ben ik dol op bloemen. Dus bloemen zijn welkom zolang het maar geen rode roze zijn (die staan voor mij voor de liefde). Ook hoef ik geen bijzondere kist een mooie witte of licht hout is al prima. Na de dienst geen cake,  maar bitterballen en ander frituur, want daar hou ik van. En een lekker drankje om te proosten op het leven.

Nu ik beknopt mijn wensen heb vastgelegd en besproken heb met Robert is het ook tijd om na te denken of ik wel voldoende verzekerd ben of dat ik mijn polis misschien wel moet aanpassen. Ik wil uiteindelijk niet dat mijn nabestaanden voor al mijn kosten moeten opdraaien. 44 procent van de Nederlanders wil een zo goedkoop mogelijke uitvaart en ik denk dat ik daar ook wel één van ben. Zo’n 26 procent van die 44 procent weet niet wat een uitvaart kost ook ik heb hier geen idee van. Toen mijn opa overleed hoorde ik wel wat bedragen en was ik verbaasd dat het zo duur is. Zoals een kist bijvoorbeeld voor een crematie. Je ligt er een paar dagen in en daarna zal hij verbranden, is dat niet zonde? Een uitvaartverzekeringkan veel van de kosten voor een uitvaart ondervangen. Ruim driekwart (77 procent) van de ondervraagden zegt deze dan ook te hebben. Echter, 38 procent denkt te weten dat de waarde van de uitvaartverzekering niet toereikend zal zijn of heeft geen idee of dat het geval is. Dit  is met name onder jongeren het geval.

Heb jij nagedacht over wat jij wilt als je er niet meer bent? 

Facebook Comments

Share this post