Happy momlife

shutterstock_89737843
Picture of Joyce

Joyce

Moeder van 3, bonus van 1, gescheiden en opnieuw verliefd geworden. Deelt tips om met je kids te doen, lekker recepten, budget tips en de leukste uitjes!

Wij zoeken een oppas!

De laatste tijd merken Robert en ik steeds vaker dat wij met moeite wegkomen haha! Een date night komt echt te weinig voor en dat gaat natuurlijk ten koste van je relatie. Wij zijn namelijk van mening dat tijd voor elkaar erg belangrijk is. Een logeeradres voor de kinderen vinden is eigenlijk nooit een probleem, maar een oppas zodat wij even een filmpje kunnen pakken of een drankje kunnen doen vind ik vaak lastiger. Tijd om een oppas te zoeken.

Het is fijn om iemand te hebben als Robert en ik beide een afspraak hebben ’s avonds. Nu plannen wij alles nog om elkaar heen, maar soms kan dat niet anders. En natuurlijk kunnen wij ouders vragen en is dat vaak geen probleem. Maar een oppas hebben kan ook echt geen kwaad.

Via oppassen.nl ontdekte ik dat je heel makkelijk een oppas kunt vinden. Op de website van Oppassen kun je je woonplaats invoeren en dan krijg je allerlei verschillende oppassen te zien als je geluk hebt. Wanneer je iemand aan klikt kun je meer informatie vinden. Wat ik zelf fijn vind is dat je kunt zien of iemand wel of niet rookt. Ik vind rokende mensen boven mijn baby namelijk vies haha! En kies er liever voor om iemand te laten komen die niet rookt. Het is een makkelijk systeem waarbij je (tegen betaling) contact kunt leggen met een oppas. De oppas die zich aanbiedt kan zelf makkelijk aangeven wat haar ervaring is en ook zie je direct de beschikbaarheid. Wij zijn voornamelijk een oppas in de avonduren nodig en dit is mooi duidelijk te zien. Wanneer de oppas haar account aan haar facebook koppelt kun je direct zien of het een echt persoon is en geen fictief persoon is. En ook aan het aantal vrienden kun je vaak wel onttrekken of iets wel of niet klopt.

Het is natuurlijk heel mooi dat je online iemand kunt uitzoeken, maar het is ook fijn om iemand in het echt te zien en om te kijken hoe de klik met de kindjes is. Mocht dit allemaal goed zijn is het ook belangrijk om te bepalen wat je gaat betalen. Wij betaalden bij onze vorige oppas €5,- per uur voor 2 kinderen en toen waren ze wakker. Tegenwoordig hebben wij voornamelijk een oppas nodig als de kinderen slapen en zal ik ook snel bij dit tarief blijven. Als onze kinderen op bed liggen ’s avonds horen wij ze niet weer. Hé maar als de oppas echt steengoed is ben ik echt wel bereid wat meer te betalen.

Hebben jullie een oppas? Hoe hebben jullie deze gevonden? 

Foto door 279photo Studio via shutterstock

Facebook Comments

Share this post