Happy momlife

sinterklaas naked cake 3
Joyce

Joyce

Moeder van 3, bonus van 1, gescheiden en opnieuw verliefd geworden. Deelt tips om met je kids te doen, lekker recepten, budget tips en de leukste uitjes!

Wij vertelden Aron het grote geheim

Vorig jaar gaf ik al aan dat wij Aron gingen vertellen wat het grote geheim des kinderlevens is. Of nou ja eigenlijk het geheim van alle grote mensen en kinderen. Ik heb altijd moeite gehad met het hele 5 december verhaal en wilde dit zo kort mogelijk volhouden. Maar de magie was nog groot.

Vorig jaar besloten wij na 5 december ergens in januari te vertellen hoe het nu zit. Hoe het verhaal nu echt gaat. Op bol.com kwam ik een boek tegen die het hele verhaal duidelijk uitlegt en het ook leuk maakt voor het kind. Het boek heet: Sinterklaas voor grote kinderen . Het boek vertelt het echte verhaal van Sinterklaas. Wat hij deed en waarom hij vroeger heilig is verklaard. Dit boek beantwoord vragen die kunnen komen als je je kind vertelt dat het allemaal niet waar is. Het boek vertelt het op een kindvriendelijke manier, wat voor ons heel fijn is want ik ben niet altijd even tactisch. Het maakt makkelijker en het geeft je kind ook nog eens een hele belangrijke taak, namelijk het grote geheim bewaren voor andere kindjes die het nog niet weten.

Waarom nu…

Nu vraag je je misschien af waarom wij het nu vertellen. Waarom niet eerder? Of juist later? Vorig jaar kreeg Aron steeds meer vragen over de pieten, over sinterklaas en hadden wij door dat hij het zelf niet helemaal geloofde. Zo had je bijvoorbeeld Cas de ranger als piet en in de film die wij zagen was Cas opeens Paniek Piet. Tijdens de film zei aron; He! Die piet lijkt wel op Cas de Ranger. Dat was voor ons het moment waarop wij dachten het geheim moet vertelt worden. Wij hebben hem vorig jaar nog laten geloven en daarna vertelt dat wij nog een geheimpje met hem willen delen.

Gelukkig pakte hij het heel goed op en daardoor wisten wij dat het ook echt het goede moment is. Tegenwoordig herkent hij de pieten die wij altijd in het dorp hebben. Hierdoor denk ik ook echt dat het het beste moment is. Ook doen ze vanaf groep 5 lootjes trekken op school en vind ik het dan ook wel voldoende geweest.

Dit jaar is hij ons hulpje en mag hij samen met mij de cadeaus voor de meisjes uit zoeken, hij kijkt er al echt naar uit om dit samen met ons te doen. En wij vinden het ook leuk dat hij mag helpen dit jaar. De magie van het sinterklaas feest zal nog wel even blijven, het zal misschien wel een twijfel jaar worden. Maar ik denk dat hij dit allemaal wel weet.

Facebook Comments

Share this post