Happy momlife

shutterstock_715377238
Picture of Joyce

Joyce

Moeder van 3, bonus van 1, gescheiden en opnieuw verliefd geworden. Deelt tips om met je kids te doen, lekker recepten, budget tips en de leukste uitjes!

Wij gaan het hem vertellen

Stiekem geniet ik dit jaar nog een beetje extra van Sinterklaas, helemaal omdat dit jaar het laatste jaar gaat zijn dat alle kinderen nog geloven in Sinterklaas. Na het grote feest zullen wij namelijk onze oudste gaan vertellen dat het verhaal niet waar is. Je kunt natuurlijk je kind er zelf achter laten komen, maar voor ons zijn er meerdere factoren waarom wij besluiten het te gaan vertellen. 

Teveel onrust 

Onze oudste is heel gevoelig voor prikkels en deze onrustige periode is hem eigenlijk teveel. De feestjes van Sinterklaas, zijn eigen verjaardag, kerst, oud en nieuw het zijn veel indrukken die er toch vaak ’s nachts uitkomen. Hij is niet wakker hoor, maar hij slaap onrustig en zijn gedrag is niet te doen op sommige momenten. Ik geloof direct dat dit bij meerdere kinderen zo is en dat het erbij hoort, maar ik wil dit niet langer voor hem niet en ook voor mezelf niet. Wij wisten vroeger voor mijn gevoel echt al heel vroeg dat het niet echt was en dat geeft zoveel meer rust.

8 jaar is oud genoeg 

Over minder dan 3 weken mag Aron zijn 8ste verjaardag vieren en ik vind het ook wel goed om deze fase nu af te sluiten. Volgend jaar gaan ze lootjes trekken op school en is het toch allemaal al wat meer gericht op het niet geloven, ze houden natuurlijk wel rekening met kinderen als ze nog wel geloven. Maar toch hé, er zijn in de klas al genoeg kindjes die niet meer geloven en die het ook wel vertellen aan de andere kinderen.

Simpele hints

De afgelopen tijd stellen wij hem regelmatig vragen en geven wij op een subtiele manier hints dat het toch allemaal wel een beetje gek is. Zo vertelden wij vorig jaar, of misschien zelfs wel eerder al dat Sinterklaas allemaal hulpsinterklazen heeft. Hij heeft er toen zelf van gemaakt dat de Sinterklaas bij de intocht in het dorp de echte is. Ook laten wij hem nadenken over zijn eigen vragen. Want de echte Sinterklaas kan toch niet zo oud worden? Ook als hij zegt dat een piet wel veel lijkt op een bekend persoon ( zoals Cas de Ranger en Stresspiet) ontken het niet en zeg ik bijvoorbeeld “ja gek hé”.

Hoe gaan wij dit doen? 

Ik vind wel dat je dit goed moet aanpakken en helemaal bij een kind zoals onze oudste. Bij het vertellen wil ik gebruik gaan maken van het boek Sinterklaas voor grote kinderen. In het boek vertelt Sinterklaas wie hij echt was, welke wonderen hij verrichte en waarom hij is heilig verklaard. Door het op deze manier te vertellen is het minder hard voor kinderen en worden vragen snel beantwoord. Met dit boek moet het grote geheim verklappen een stuk makkelijker worden, en dat hoop ik oprecht. Daarnaast zit er ook een contract in om het geheim geheim te houden.

Volgend jaar 

Volgend jaar zal het allemaal nog steeds heel spannend zijn en zullen er vast nog genoeg twijfels zijn m.b.t. het verhaal dat wij hebben vertelt. Maar hij krijgt ook een extra taak, want samen met mij en/of Ro mag hij dan cadeautjes gaan inkopen en de schoentjes van de meisjes vullen. Want voor hun zal het nog wel even feest zijn. En hij mag dan natuurlijk mee lootjes trekken en een surprise maken of een gedichtje schrijven.

Hij is groot genoeg om met de grote mensen het geheim van Sinterklaas te weten. 

Facebook Comments

Share this post