Baby 3.0 zwanger

What to wear tijdens je zwangerschap

Tijdens mijn zwangerschap koop ik zo min mogelijk positiekleding. Er is namelijk genoeg te koop wat je kunt dragen tijdens je zwangerschap en waar je na die tijd ook nog veel plezier van kunt hebben. Ook bij menig budget winkel kun je items hiervoor leuke items vinden. Inmiddels ben ik over de helft en kleed ik mij wel zo dat iedereen mijn buik ook kan en mag zien. Ik deel een aantal outfits van de afgelopen weken. 

Zeeman jurkjes 

Bij de Zeeman hebben ze hele mooie budget jurkjes de jurkjes zijn €6,99 en zitten heel mooi wanneer je zwanger ben. Hij accentueert je buik mooi en rekt prima mee wanneer je buik steeds groter wordt. Ze hebben hem in diverse printjes en ik hoorde dat ze meestal rond de zomer dezelfde jurkjes hebben met bandjes, handig dus als je net als ik aan het einde van de zomer bent uitgerekend. Ik schreef ook al een blog over deze jurkjes.

T-shirts van Zeeman

We blijven nog even bij de Zeeman, want nadat ik de blog over de jurkjes van de Zeeman online had geplaatst kreeg ik de tip dat de shirts van de zeeman ook super fijn zijn. Oké dat moest ik proberen. De shirts waren 2 stuks voor €5,- en in allerlei kleurtjes te koop. Inmiddels ligt er een hele stappel in mijn kast en vind Robert ook vaak dat ik zo’n shirt moet aantrekken boven mijn broeken, want het accentueert mijn buik een stuk mooier dan normale shirts. Op bovenstaande foto draag ik een blauwe, maar ik heb hem ook in het zacht roze en zwart en ik had een gestreepte. Inmiddels verkopen ze ook hemdjes die je in de zomer bijvoorbeeld kunt dragen of onder je kleding. Binnenkort zal ik ook deze nog uitproberen, maar ik denk dat ik het antwoord wel al weet. Mocht het bevallen dan laat ik ze in de volgende what to wear zien.

Je eigen kleding

Het is natuurlijk fijn wanneer je zwanger ben je je eigen kleding zo lang mogelijk aan kunt hebben. Ik heb tot 22 weken mijn eigen kleding aangekund, maar daarna moest ik mijn broeken inruilen voor positiebroeken en jurkjes. Vooral broeken die op je heupen vallen kun je nog prima lang aan, net als van die stretch rokken en shirtjes. Wel merk ik dat sommige shirts aan de onderkant open gaan staan wat ik zelf niet zo mooi vind. En jurken? Die draag ik gewoon van begin tot eind haha!

Positiebroeken 

Vrij aan het begin kocht ik een positiebroek bij de H&M. Tijdens de zwangerschap van Sofie zaten deze heel erg fijn  dus ook deze keer wilde ik ze weer in huis halen. Ik kocht al eerste een zwarte en moet er nu eigenlijk nog eentje bij hebben, alleen de kleur die ik wil is niet meer online te koop haha! Ik verkies trouwens de positiebroeken met een halve buikband boven de positiebroeken met een volledige buikband ik kwam er achter dat ik dit lekkerder vind zitten. Bij de H&M kocht ik dus mijn positiebroek en deze kost €29,99 een voordeel van positiekleding is dat je het prima weer kunt doorverkopen na je zwangerschap.

Over een tijdje zal ik een nieuwe what to wear delen met outfits voor later in je zwangerschap. Wat droeg jij graag tijdens je zwangerschap? 

Facebook Comments
Previous Post Next Post

heb je deze blogs al gelezen?

6 Comments

 • Reply Nicole

  De positiebroeken droeg ik ook veel alleen zitten ze niet lekker meer. De band is te kort! Draag nu mijn tuinbroek veel en t liefst jurkjes maar dan moet t weer beter worden. De action heeft ook maxi jurken die ik zelf erg fijn vind! Ook handige zomer tip..

  04/05/2017 at 7:15 am
 • Reply MarjonS

  Ik vond het ook erg fijn om een zwangerschapslegging te dragen. Dat zat minder “strak” dan broeken. Geloof dat ik er toen jurkje van Hema en Prenatal bij. inmiddels zijn de kinderen 3 en 6 dus alweer even geleden.
  Handig dat Zeeman nu kleding heeft die fijn zijn voor babybuiken.

  04/05/2017 at 7:27 am
 • Reply Sill

  Ik kocht bij Decathlon 2 yogabroeken met een hoge rand: een absolute aanrader! Zeker nu zwangerschapsbroeken ook te strak komen te zitten!

  04/05/2017 at 7:50 am
 • Reply Anna

  Ik draag wel voornamelijk zwangerschapskleding. Ik vond het eerst echt zonde van m’n geld, maar ik merk dat ik me er uiteindelijk veel prettiger in voel. Normale jurkjes gaan bij mij heel raar zitten bij m’n kont en ook veel strakke jurkjes pas ik niet meer. Broeken pas ik ook niet meer sinds ik ergens in de 20 weken ben, dus draag nu vrijwel alles in positiekleding. Maar lijkt me ook wel ideaal als je vooral je gewone kleding nog kunt blijven dragen.

  04/05/2017 at 8:19 am
 • Reply Nienke

  Ik had alle zwangerschappen echt een enorme buik, maar probeerde toch zoveel mogelijk normale kleding te dragen. Positiebroeken kon ik natuurlijk niet zonder, ik was ook fan van de h&m broeken. Verder zoveel mogelijk lange stretch shirts met een gewoon vest en stretch jurken gedragen.
  De Action heeft ook veel keus in stretch shirts en jurken, zeker de moeite waard om daar ook even te kijken als je niet al teveel wilt uitgeven.

  04/05/2017 at 10:43 am
 • Reply M.

  In Groningen/stad hebben ze een heel leuk 2de hands winkeltje; Popke waar ze naast baby/kinderkleding ook positiekleding verkopen voor een klein prijsje.

  04/05/2017 at 3:28 pm
 • Leave a Reply