Persoonlijk

Werkende moeder, hoe bevalt dat?

Inmiddels ben ik 5 weken aan het werk en leek het mij wel leuk om een update te plaatsen hoe het nu gaat en of het nog steeds zo goed bevalt. En natuurlijk hoe de kinderen reageren op een werkende moeder. want niet alleen voor mij zijn er dingen verandert ook voor de kids zijn er een aantal dingen verandert. Ik kreeg toen ik vertelde dat ik ging werken veel vragen hoeveel uren ik zou gaan werken. In eerste instantie was het de bedoeling dat ik max 20 uren zou gaan werken, maar bij het bedrijf waar ik nu werk is het alleen mogelijk om 20-28 uren te werken. Ik moest mij dus over iets heen zetten en de ene week gaat het makkelijker dan de andere week. Soms vind ik het gewoon moeilijk om veel weg te zijn en verlang ik naar tijd met de kinderen. Vanaf vandaag heb ik vier dagen weekend en stiekem heb ik daar ook echt behoefte aan. Wel moet ik vanaf morgen weer dansles geven, maar dit zie ik niet als werk.

Mijn dagen zijn dankzij mijn werk gevuld en mijn blog heeft het daar soms een beetje moeilijk mee. Ik ben ‘s avonds regelmatig te moe om nog achter mijn laptop te kruipen en plof op de bank met een leuke serie. Maar ik hoop vanaf nu weer meer aanwezig te zijn op de blog.

De kinderen

En dan natuurlijk de kinderen. Aron is sinds deze week weer begonnen met school en heeft het heel erg naar zijn zin. Tussen de middag gaat hij naar de oma’s of hij gaat naar de overblijf. overblijf start vanaf volgende week en ik hoop echt dat het dit jaar beter gaat. Vorig jaar vond hij het namelijk echt niet leuk en toen besloten wij hem er vanaf af te halen. Duimen dus! Na school gaat Aron naar de BSO waar hij gelukkig heel veel plezier beleefd. Op dinsdag gaat hij naar de sport BSO en hier doen ze allerlei sportieve activiteiten.

Sofie gaat 4 dagen per week naar het kinderdagverblijf en een keer per week naar oma. Op dagen dat ik vrij ben meld ik haar natuurlijk af voor het kinderdagverblijf. Dan wil ik graag samen zijn.

Het huishouden

Hier ligt momenteel mijn minste prioriteit. Niet alleen omdat het druk is, maar door de renovatie is het elke dag een stof bende. De dikste laag haal ik weg de rest komt wel als ze klaar zijn met de kozijnen haha! Gelukkig komen die er deze week (als het goed is) in. De belangrijke dingen doe ik natuurlijk wel. Maar niet zo als ik het voorheen deed.

Het werken bevalt goed, ik vind mijn werk leuk en vind het heerlijk om thuis te komen.

Facebook Comments
Previous Post Next Post

heb je deze blogs al gelezen?

6 Comments

 • Reply Marjon

  Van thuismoeder naar werken zal altijd even wennen zijn. Even ander ritme.
  Ik werk 3 dagen (24u) en vind het fijn, maar net zoals je zegt, ook weer fijn om thuis te komen.
  Fijn in ieder geval dat je werk je goed bevalt!

  01/09/2016 at 7:31 am
 • Reply Marijke

  Mooi om te horen dat het werk je zo goed bevalt! Lijkt mij inderdaad lastig om te combineren met de kids maar zo te horen hebben jullie alles goed geregeld en voor elkaar. Mooi!

  01/09/2016 at 8:01 am
 • Reply Dita

  Fijn dat je werk zo goed bevalt. Zelf werk ik nu even wat minder maar ik hoop dat ik straks weer 3 dagen kan werken. Vorig schooljaar werkte ik 2 halve dagen op de BSO en 2 hele op school. Helaas hield mijn baan op school op waardoor ik nu nog maar 2 middagen werk en 1 ochtend op het kdv.

  01/09/2016 at 9:29 am
 • Reply Lilian

  Het zou inderdaad wel even wennen zijn geweest, gelukkig bevalt het je wel.

  01/09/2016 at 9:37 am
 • Reply Kleine Prinses

  goed dat het zo loopt! Dat is belangrijk!

  03/09/2016 at 10:59 am
 • Reply Jessica

  Wat fijn dat jij het naar je zin hebt op je werk. Kan me wel heel goed voorstellen dat het super omschakelen is, en wat je zegt dat je dagen alleen maar bestaan uit werken, bloggen en bij de kids zijn. Maar je vind hier wel je ritme in straks!

  04/09/2016 at 11:44 am
 • Leave a Reply