Happy momlife

img_8456
Picture of Joyce

Joyce

Moeder van 3, bonus van 1, gescheiden en opnieuw verliefd geworden. Deelt tips om met je kids te doen, lekker recepten, budget tips en de leukste uitjes!

Welke zwemdiploma’s moeten onze kinderen?

Water en vuur zijn mijn grootste angsten en al helemaal wanneer het om mijn kinderen gaat. Ik ben dan ook a-relaxt als wij aan het zwemmen zijn of in de buurt van het zwembad. Ik ben altijdover  bang dat er iets gebeurt en vind het daarom ook belangrijk dat onze kinderen goed kunnen zwemmen. Aron haalde in februari zijn A-diploma, in juni zijn B-diploma en in juli zijn C-diploma. Toen hij zijn C-diploma had gehaald hadden wij het erover hoe wij het eigenlijk bij de twee meisjes willen. 

Aron heeft ongeveer 2 jaar gedaan over zijn A diploma, en dit voelde voor iedereen heel lang. Maar eigenlijk is dit niet lang. Kinderen moeten gewoon goed kunnen zwemmen en als daar 2 jaar voor nodig dan is hier 2 jaar voor nodig. Zijn B diploma had hij in 2 maanden en in 1 maand had hij zijn C diploma. Een periode van 2,5 jaar en hij kan nu echt heel goed zwemmen en ik durf hem met een gerust hard alleen te laten gaan.

 

Over een jaartje mag Sofie ook zwemmen en bij haar beginnen wij ook direct. Ze staat inmiddels op de wachtlijst nog even geduld dus. Sofie is niet bang voor water (helaas) en moeten wij er ook tegen beschermen als wij ergens wandelen. Daarom wilden wij haar op peutersurvival doen, maar hier is een wachtlijst voor. Tot die tijd maar goed opletten.

Ook Sofie en Fleur moeten van ons het gehele ABC halen als het om zwemdiploma’s gaat. HEt ABC is namelijk verandert en helemaal gericht op het overleven in het water. Bij C kunnen kinderen zich  pas beheersen in een zwembad met attracties en in open water zonder stroming of grote golfslag (denk aan een recreatieplas bijvoorbeeld). Niet in de zee dus. Doordat ik dit las achterop de diploma’s wist ik dat ik ook de meisjes een veilige zwembasis wil gaan geven.

Onze kinderen gaan dus alle drie voor ABC, natuurlijk hou ik er rekening mee dat er één misschien niet gaat houden van zwemles. Onze kinderen zijn tot dusver helemaal niet angstig voor water en door regelmatig samen te zwemmen hopen wij de kindjes ook een plezierige zwembelevenis te geven.

 

Facebook Comments

Share this post