Happy momlife

apartment architecture blue sky building
Picture of Joyce

Joyce

Moeder van 3, bonus van 1, gescheiden en opnieuw verliefd geworden. Deelt tips om met je kids te doen, lekker recepten, budget tips en de leukste uitjes!

Welke woonverzekeringen heb je sowieso nodig?

Als je wilt, kun je je voor vrijwel alles laten verzekeren. Toch wil dat niet zeggen dat alle verzekeringen even noodzakelijk zijn; er zijn heel veel polissen waar je eenvoudig zonder kunt leven. Wat je echter wel altijd moet doen, is een goede woonverzekering samenstellen. Dit kan je namelijk heel veel problemen en stress besparen. Wij laten je zien welke verzekeringen voor jou interessant kunnen zijn en hoe je deze vandaag nog kunt afsluiten. Mocht je ze ooit nodig hebben, dan zul je jezelf eeuwig dankbaar zijn dat je even de tijd genomen hebt om ooit een woonverzekering af te sluiten.

apartment architecture blue sky building
Photo by Pixabay on Pexels.com

Waarom een woonverzekering?

Het idee van een verzekering is dat je iedere maand een klein bedrag betaalt en in ruil daarvoor koop je als het ware het risico af om plotseling voor grote onkosten te komen staan. Dat geldt ook voor woonverzekeringen. Deze zijn bedoeld om te zorgen dat wanneer er schade ontstaan is aan je inboedel of aan je woning zelf, je deze snel kunt repareren. Soms betekent dat dat je inboedel gemaakt kan worden, soms is de schade zo groot dat je nieuwe spullen moet kopen. Wat het geval ook moge zijn, je verzekeraar helpt je om alle kosten te dekken. Daarmee voorkom je dat je zelf voor alle kosten moet opdraaien, of dat je misschien je beschadigde spullen of woning niet eens meer kunt herstellen. Daar wil je niet aan denken, dus zorg er daarom altijd voor dat je kijkt welke woonverzekering je nodig hebt en sluit deze dan gelijk af.

Hoe weet je welke woonverzekering je nodig hebt?

Hoe weet je welke woonverzekering het beste bij jouw situatie past? Heel eenvoudig; door jezelf de vraag te stellen of je huurt of gekocht hebt. Huur je, dan heb je enkel een inboedelverzekering nodig. Met deze verzekering kun je een beroep doen op je verzekeraar wanneer je schade opgelopen hebt aan je spullen. Ook niet onbelangrijk om te weten, is dat je deze polis kunt gebruiken wanneer je het slachtoffer bent geworden van cybercrime. Mensen onderschatten deze risico’s vaak, maar de schadepost die hieruit voort kan komen, kan enorm zijn. Wanneer je deze kosten zelf zou moeten ophoesten, kan dat grote geldproblemen opleveren. Vandaar dat het beter is om te zorgen dat je een goede inboedelverzekering hebt, zodat je verzekeraar de kosten kan betalen die jij moet maken.

De opstalverzekering voor mensen die een huis gekocht hebben

Als je een woning gekocht hebt, heb je niet voldoende aan alleen een inboedelverzekering. Met de inboedelverzekering wordt alleen de schade aan je spullen gedekt. Je woning kan echter ook (aanzienlijke) schade oplopen en daarom moet je ook nog een opstalverzekering afsluiten. Deze polis dekt alle onkosten die gemaakt moeten worden om schade aan de structuur van je woning te dekken. Dit geldt ook voor alles wat aan je huis vastzit, denk bijvoorbeeld aan je zonnepanelen. Je ziet het: een woonverzekering dekt meer dan je denkt, dus sluit hem altijd af want daar pluk je altijd de vruchten van.

Facebook Comments

Share this post