Happy momlife

shutterstock_556259263
Picture of Joyce

Joyce

Moeder van 3, bonus van 1, gescheiden en opnieuw verliefd geworden. Deelt tips om met je kids te doen, lekker recepten, budget tips en de leukste uitjes!

Weight watchers update #2 – Mijn favorieten

Zo! Na bijna twee weken radio stilte is het tijd voor een weight watchers update. Ondanks de drukte van de afgelopen weken probeerde ik mezelf zo goed mogelijk in het gareel te houden. En dat ging gelukkig heel goed. Met het avond eten zorgden wij er voor dat er gezonde maaltijden naar binnen gewerkt werden. En ongezonde tussendoortjes laat ik zonder moeite staan.

Gisteren heb ik mezelf weer gewogen en ik heb bijna mijn eerste doel gehaald. Ik wil in totaal ongeveer 14 KG afvallen en mijn eerste doel was onder de 80 KG komen. Ik woog gisterochtend 80,1 en dat ondanks mijn maandelijkse feestje (dan ben je als vrouw vaak zwaarder). SCORE! Het afvallen is een mooie motivatie. Doordat ik op dit moment door alle drukte nog niet mega streng ben voor mezelf val ik geen grote getallen af, maar dat hoeft ook niet. Ik heb de tijd wel om af te vallen. Vanaf komende week zal ik er ook bij gaan sporten en dan zal het ook wel anders gaan met het afvallen.

Mijn favorieten 

Het leek mij wel leuk om in dit blog bericht een overzicht te delen met mijn favoriete weight watchers proof snacks, ontbijtjes, lunches etc. Wat ik het liefst eet.

  • Ik ontbijt graag met rijstwafels appel kaneel van zonnatura in combinatie met magere franse kwark of griekse yoghurt. Ik gebruik 100 gram Franse kwark met 1 rijstwafel die ik er doorheen verkruimel. Mijn ontbijt kost dan of 1 punt (met de griekse yoghurt 0% vet) of 2 punten als ik magere kwark gebruik. En het vult onwijs goed! Je kunt er ook nog een appeltje doorheen doen bijvoorbeeld.
  • Tussen de middag eet ik veel rijstwafels en het liefst met rookvlees en ei (2 punten totaal) of met warm gerookte zalm van de lidl. De naturel variant is 0 punten. Perfect! Ik eet veel rijstwafels of knäckerbröd.
  • Opkikker tuinkruiden is ook iets dat ik vaak neem bij mijn lunch. Even wat zout naar binnen.
  • ’s Avonds eet ik graag iets hartigs, zoals bijvoorbeeld de Albert Heijn zoutjes uit de oven in de smaak Sour cream en onion. In een zakje zit 125 gram en dit moet je natuurlijk niet in één keer opeten. Een handje vol is ongeveer 3 punten en prima om ’s avonds te nemen vind ik.
  • Ik ben niet dol op water en drink het daarom ook bijna niet. Ik lurk de hele dag uit een pot thee en daarnaast neem ik regelmatig een glas cola zero of een klein blikje. Het is maar net wat wij op dat moment in huis hebben.

Dit zijn op dit moment wel mijn favorieten. Ik ben nog heel erg zoekende naar de juiste producten of goede vervangers voor mijn favoriete producten. Ach dit komt wel t.z.t wel. Ik zit er ook aan te denken om binnenkort de weight watchers snacks te proberen die ze op hun website verkopen.

Facebook Comments

Share this post