Happy momlife

Picture of Joyce

Joyce

Moeder van 3, bonus van 1, gescheiden en opnieuw verliefd geworden. Deelt tips om met je kids te doen, lekker recepten, budget tips en de leukste uitjes!

Weetjes over Mars: twee manen, stromend water en 278 miljard stappen

PERSBERICHT – Mars is de laatste tijd veel in het nieuws. Op dit moment lopen er namelijk drie verschillende missies naar Mars tegelijk: een van de Verenigde Arabische Emiraten, een van China en een van de Verenigde Staten. Alle drie verzamelen ze meer informatie over de rode planeet, bijvoorbeeld om te ontdekken of er écht leven is geweest op Mars. Sinds in 1960 de eerste ruimtesondes naar Mars zijn gestuurd, zijn we al een hoop over de planeet te weten gekomen. Wist je bijvoorbeeld dat:

  • Mars net als de aarde 24 uur in een dag heeft, maar wel 687 dagen in een jaar? De planeet doet er bijna twee keer zo lang over om een baan om de zon te maken.
  • Mars niet één, maar twee manen heeft? Die zijn echter een stuk kleiner en onregelmatiger van vorm dan onze eigen maan.
  • Mars de grootste berg heeft van het zonnestelsel? Olympus Mons is met zijn 25 kilometer drie keer zo hoog als de Mount Everest.
  • Er in de zomermaanden van Mars water op de planeet stroomt? Dat maakt het een stuk aannemelijker dat er leven is (geweest) op Mars.

Dat er nu drie missies tegelijk plaatsvinden, is trouwens niet toevallig. Het juiste venster voor een missie naar Mars doet zich namelijk slechts eens in de 26 maanden voor. Dat is omdat de planeet alleen dan op zo’n gunstige stand staat dat de reistijd en het brandstofverbruik zo laag mogelijk zijn. De afstand tussen onze planeet en Mars is dan veertig miljoen kilometer. Stel je voor dat je die afstand lopend zou afleggen…

Op weg naar Mars met Xplora

Dat is precies het idee van de nieuwe campagne van Xplora. Van 10 juni tot en met 10 augustus 2021 onderneemt het sportieve merk voor kinderen zijn eigen missie naar Mars. Twee maanden lang kunnen Xplora-gebruikers met een X5 Play-smartwatch meedoen aan een nieuwe uitdaging getiteld ‘On the way to Mars’. Het doel? Hetzelfde aantal stappen zetten als de afstand tussen de aarde en Mars: een indrukwekkende 278 miljard stappen.

Om deze bijzondere missie te laten slagen, zetten kinderen die stappen samen met jonge Xplora-gebruikers van over de hele wereld. En om hen te motiveren biedt Xplora deelnemers die zich op het GoPlay-platform registreren de kans om exclusieve cadeautjes en bonussen te winnen.

X5 Play: hét maatje voor dagelijkse avonturen

Op weg naar Mars is het van groot belang om in contact te blijven met de lanceerbasis, oftewel thuis. Gelukkig is de Xplora X5 Play ook te gebruiken als telefoon en blijf je eenvoudig in contact met je kind. Daarnaast is de smartwatch voorzien van een GPS-chip, waardoor je precies op de hoogte blijft van de dagelijkse activiteiten van je kind én waar hij of zij zich bevindt.

Facebook Comments

Share this post