Happy momlife

img_3261
Picture of Joyce

Joyce

Moeder van 3, bonus van 1, gescheiden en opnieuw verliefd geworden. Deelt tips om met je kids te doen, lekker recepten, budget tips en de leukste uitjes!

Weer beginnen met hardlopen!

Ga ik het echt zeggen? Ga ik het echt doen? In de tijd dat ik mijn burn-out had heb ik veel kilometers hard gelopen. Dit deed ik voornamelijk om mijn hoofd weer stil en rustig te krijgen. Nu wij  de afgelopen periode veel drukte en onrust hebben gehad merk ik dat ik veel behoefte heb aan de ontspanning die ik van hardlopen kreeg, tijd om weer te beginnen.

Nieuwe hardloopschoenen

Ik begon mijn stap met het uitzoeken van nieuwe hardloopschoenen. Ik kwam uit op de Adidas ultraboost. Een mooie schoen met een goede demping en een rubberen zool waardoor je veel grip hebt tijdens het lopen. Op de schoen zitten een stevige elastische band die zorgt voor extra stevigheid. Heel fijn wanneer je net als ik een voetblessure hebt. De schoenen zijn ook licht qua gewicht en dat vind ik zelf altijd erg prettig als ik ga hardlopen. Ik vind de Stella McCartney variant erg mooi! Sowieso vind ik iedere collectie met Stella McCartney en Adidas een goede aanwinst voor je sport garderobe.

Hardlopen voor meer rust 

Ik hoef geen marathon te lopen en al helemaal geen topsnelheid, maar hardlopen is voor mij wel een goede manier om mijn hoofd leeg te maken en er voor te zorgen dat er rust komt in de grote chaos. Nadat ik een rondje heb hardgelopen kan ik vaak weer met een goed gevoel verder en heb ik dingen op een rijtje gezet die op een rijtje gezet moeten worden. Daarnaast wonen wij nu weer in de buurt van het natuurgebied (waar ik tijdens mijn zwangerschap vele stappen heb gezet). Dit is een heerlijke plek om te gaan rennen.

En toch weer dat afvallen.. 

De onrust en de slechte gewoontes zorgen ervoor dat ik niet mega snel afval. Het probleem is geheel aan mezelf te verwijten want ik heb niet de juiste dosis motivatie om het hardlopen/sporten/gezond eten vol te houden. Eigenlijk zou er iemand de hele dag met een stok naast mij moeten lopen en iedere keer als ik naar de kelder/koelkast loop een mep met de stok geven, maar ja dat is ook weer zo mensen onvriendelijke. Misschien dat het mooi weer (dat hopelijk ooit komt) mij helpen om de juiste motivatie weer terug te krijgen.

Hardlopen met kinderen?

Ik wil heel graag gaan hardlopen met Fleur in de buggy, nu is onze buggy niet geschikt, maar ik weet dat Tamara een hardloop buggy heeft en wie weet mag ik deze wel een keertje lenen. Dan kan ik zien of het hardlopen met Fleur nog fijner werkt. Heeft iemand van jullie ervaring met een hardloop buggy? Ik ben benieuwd!

Facebook Comments

Share this post