Comments (14)

Hier krijgen ze ook zakgeld. Ook 0,50 cent en er moet ook gespaard worden.

Hier nog niet. Misschien binnenkort eens mee beginnen.

Ik geef niet écht zakgeld. Keano krijgt alle €0,05 muntjes als we die hebben in zijn potje. Zo krijgt hij niet heel veel maar leert wel dat hij lang moet sparen om iets te krijgen wat hij écht graag wilt. Zelfde als met zijn aankomende verjaardag. Hij wilt net als Aron dolgraag de lego trein, maar ook de brandweerkazerne. Omdat hij al zoveel lego heeft hebben wij hem als tip gegeven dat het dan misschien slim is om geld te vragen of cadeaubonnen zodat hij uiteindelijk zijn grote pakket lego zelf kan kopen.

Goed dat jullie er nu al mee bezig zijn. Ik kreeg ook al jong zakgeld en dit heeft mij leren sparen. Ook heb ik daardoor geleerd dat op ook écht op is.
Wat mij betreft is het goed om jonge kinderen al bewust te maken van geld en het feit dat je dit niet zomaar krijgt!

Leuk om te lezen hoe jullie er mee omgaan. Lijkt me erg goed om daar rond de leeftijd van 5 lekker mee te starten!

Mooie leeftijd om te starten hoor! Handige manier om Aron ook bewust te maken van geld, het komt immers niet uit de lucht vallen helaas 😉 .
Ik zelf heb nooit echt zakgeld gehad. Pas toen ik een jaar of 10 was kreeg ik op zaterdag een paar euro mee naar de manege voor snoepjes en drinken haha. Overigens nooit wat te kort gekomen en voor extra geld had ik al snel bijbaantjes 🙂

Sinds een aantal maanden krijgt mijn dochtertje elke zondag 1 euro, en daar spaart ze dan mee voor iets leuks, haar spaarrekening of soms wat leuks qua kleding/speelgoed x

Ik geef Dévi sinds kort ook zakgeld, wel iets meer, namelijk 1 euro per week. Hij heeft namelijk best wat wensen en ik dacht, anders moet hij wel erg lang sparen…niet echt een goede reden haha maar toch 🙂 Overigens wou ik dat ik dat ook had bedacht van dat opruimen, dat is echt een goed idee, dan doen ze er ook iets voor terug inderdaad. Misschien dat ik dat alsnog wel ga invoeren, maar even over nadenken 🙂

Wat slim dat jullie nu al zijn begonnen dan kan die leren sparen. Ik zelf heb nooit zakgeld gekregen en was me daardoor ook niet heel erg bewust hoe ik met geld om moest gaan . Gelukkig heb ik het geleerd toen ik verkering kreeg en nooit schulden gehad 🙂

Vorig jaar, onze oudste van 8 krijgt € 2,– en de jongste van 5 krijgt € 1,–

Ik heb nog geen idee wanneer wij er mee gaan starten, maar rond een jaar of vijf lijkt mij wel een goed tijdstip. Sowieso gaan we als de kleine geboren is al een rekening voor hem openen, dan kan hij later als hij wil sparen meteen zn geld storten.

Ohh! nog helemaal niet over nagedacht ! Wel een top idee van die 050 cent per weer voor zn kamertje opruimen! Je leert kids al vroeg hoe om te gaan met geld super goed!

Wij zijn op zijn vierde al begonnen met het geven van zakgeld aan Milan. Hij krijgt iedere zaterdag €1 en van opa en oma iedere maand €5. Dat gaat erg goed en hij is er zuinig op. De afspraak is dat hij het pas uit mag geven als de spaarpot vol zit (het is niet zo groot, past ongeveer €100 in). Dan tellen we het samen, de helft storten we dan samen met hem op zijn spaarrekening en de andere helft mag hij uitgeven. Verder sparen we zelf ook een vast bedrag in de maand voor hem. Als zijn afschrift dan binnenkomt mag hij deze zelf openmaken en kijken we samen naar wat er op de rekening staat. Vind ie ook erg leuk!

Ik denk dat 5 jaar een mooie leeftijd is om te beginnen. Het hoeft niet meteen groots te zijn, maar wel dat ze zich bewust worden dat geld niet zomaar ergens vandaan komt!

Leave a Comment

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

SCROLL TO TOP