Happy momlife

img_6604
Picture of Joyce

Joyce

Moeder van 3, bonus van 1, gescheiden en opnieuw verliefd geworden. Deelt tips om met je kids te doen, lekker recepten, budget tips en de leukste uitjes!

We did it, het thuisonderwijs zit er voor nu op!

2020 eindigde met een extra weekje vakantie, prima! 2021 is gestart met een lange periode van thuisonderwijs. Intensiever dan vorig jaar, maar wel gestructureerde. Met meer begeleiding van juffen en meer (t)huiswerk. Elke dag om half 9 begon hier de schooldag, Aron volgde zijn planning en voor Sofie bedacht ik zelf wat uitdagende dingen en deden wij opdrachten van school.

De meeste dagen gingen hartstikke goed, met af en toe een een traan maar meestal een lach. Samen deden we het, Aron hielp zijn zusjes en zijn zusjes hielpen hem ook weer met de nodige afleiding. Het was oke als het niet ging, we koelden even af, spraken er over en besloten dan met frisse moed weer verder te gaan. Ook al is al dat thuiswerken super stom en mis je je vrienden en je juffen enorm. De situatie was nu eenmaal zo.

Ik heb mijn eigen kinderen zien groeien, ik heb ze over struikelblokken heen geholpen. Waar de middelste het hele alfabet wil leren en de oudste soms met de pet naar zijn schoolwerk gooide. Overal zat een boodschap achter. Overal konden wij iets over vertellen, de kinderen iets over leren. Want niet alleen een reken lesje is belangrijk ook het sociaal emotionele lesje die deze periode heeft gebracht was ongelofelijk leerzaam.

Het was een puzzel, want deze lockdown werk ik gewoon door, mijn werk is gewoon open. Ro werkt al sinds oktober thuis dus om mijn werk heen werd Ro zijn werk gepuzzeld. Gelukkig hielpen onze ouders door af en toe kinderen mee te nemen voor de nodige afleiding en kwam mijn vriendin Marjolijn elke week om de kinderen te vermaken. Dit zorgt er ook voor dat de kinderen andere mensen zagen dan alleen hun papa en mama en dat hadden ze nodig.

Het harde thuiswerken zit er op. De kinderen mogen maandag weer naar school. Met een dubbel gevoel, want voor hoe lang zullen ze op school werken? Zitten ze binnen no-time weer thuis? Of kunnen ze nu de rest van het jaar afmaken op school. Laten we het laatste hopen, maar rekening houden met andere situaties.

Ik ben mega trots op mijn kinderen, hun juffen en onszelf, want we hebben dit wel weer even geflikt! 

Facebook Comments

Share this post