Happy momlife

kerstkaarten houder 1
Foto van Joyce

Joyce

Moeder van 3, bonus van 1, gescheiden en opnieuw verliefd geworden. Deelt tips om met je kids te doen, lekker recepten, budget tips en de leukste uitjes!

Wat zet ik op een kaartje? 3 tips om je op weg te helpen

De meeste kaartjes worden vaak voorzien van een standaardtekst, zoals ‘gefeliciteerd’, ‘beterschap’ of ‘sterkte’. Stuur je iemand zo’n kaartje? Dan hoef je hier in principe alleen nog maar je naam onder te zetten. Toch is het leuker en persoonlijker om zelf ook nog iets op de kaart te zetten. Maar wat zet je precies op een kaartje? Met de volgende 3 tips helpen wij je op weg.

1. Houd het persoonlijk
Het lijkt misschien een open deur, maar je kunt de tekst op een kaartje het beste persoonlijk houden. De meeste mensen denken dat dit standaard zo is, want zij hebben de tekst immers zelf bedacht. Toch betekent dit niet dat hij ook persoonlijk is. Met een persoonlijke tekst speel je namelijk in op iemands gevoel. Schrijf je een standaardtekst op een kaartje? Dan is dit niet het geval. Zoek daarom naar de juiste woorden om op een kaartje te schrijven. Je maakt het een stuk persoonlijker door er bijvoorbeeld een lieve wens, een mooie herinnering of een persoonlijk gedichtje op te schrijven.

2. Pas de tekst aan op de gebeurtenis
De ene keer stuur je iemand een kaartje voor een feestelijke reden, terwijl je dit de andere keer misschien doet vanwege een droevige gebeurtenis. Dit is uiteraard iets om rekening mee te houden bij het schrijven van een kaartje. Zo is de tekst op een beterschapskaart bijvoorbeeld minder vrolijk en uitbundig dan de tekst op een kaart voor een stel dat 60 jaar getrouwd is. Denk daarom goed na over de woorden die je gebruikt op een kaartje. Maak eventueel eerst een kladversie. Zo voorkom je dat je de kaart weg kunt gooien als je toch niet helemaal tevreden bent met de tekst.

3. Bepaal de juiste lengte
Veel mensen schrijven het eerste wat in ze opkomt op een kaart. Dit kan een schot in de roos zijn, maar dit is niet altijd het geval. Zo kan de tekst veel te lang of juist te kort zijn. Bepaal daarom eerst hoe lang de tekst op een kaartje moet zijn. De meeste mensen vinden dit lastig en dat is goed te begrijpen. Wat voor de een te lang is, is voor de ander namelijk te kort. Daarom geldt er niet zoiets als de beste lengte voor de tekst op een kaartje. Gebruik zoveel woorden als je nodig denkt te hebben om de boodschap goed en duidelijk over te brengen. Waak er alleen wel voor dat het niet te veel wordt. Het kan namelijk nogal slordig ogen als de hele kaart vol staat.

Zelf schrijven vs. online versturen
Vroeger was gebruikelijk om verjaardagskaarten, geboortekaarten en kerstkaarten met de hand te schrijven, maar tegenwoordig gebeurt dit steeds minder. Tegenwoordig versturen veel mensen namelijk online kaartjes. Niet gek, want dit is een stuk makkelijker. Zo hoef je er de deur niet voor uit, want je verstuurt ze vanuit je luie stoel. Kies een kaart, bepaal het formaat, voeg tekst en/of een foto toe, vul het adres in en kies de bezorgdatum. Vervolgens reken je af en kun je de kaart versturen.

Facebook Comments

Share this post