Kids

Wat te doen met ijsvrij

Yesss! Dacht ik vanochtend toen ik mijn mail opende; ijsvrij! Hier in noord-Nederland is het namelijk spekglad. Lekker een dagje ijsvrij en daar moeten wij natuurlijk wel iets mee doen. Weet jij niet wat je moet doen vandaag? Ik deel een aantal makkelijke tips. 

Tip 1: koekjes bakken 

Koekjes bakken is onwijs makkelijk en ook nog eens lekker om te doen. Voor zandkoekjes heb je alleen boter, eieren, suiker en meel nodig. Ingrediënten die bijna iedereen wel standaard in huis heeft toch? Wil je de koekjes nog lekkerder maken? Dan kun je er natuurlijk een handje hagelslag doorheen gooien.

Tip 2: Spelletjes marathon 

Wij hebben hier in huis een kast bomvol spelletjes en hoe leuk is het om de hele dag spelletjes te doen? Ik vind het altijd wel gezellig. Lekker met de zelf gebakken koekjes erbij. Ik denk dat wij vandaag een rondje monopoly gaan spelen.

Tip 3: Knutselen

Je hebt vast nog wel ergens wat verf, gekleurd papier, lijm en andere knutselspullen liggen. Leg het op tafel en laat je kind(eren) zelf creatief bezig zijn. Zo ontdekken ze materialen en kunnen ze een hele poos plezier beleven met wat simpelen spullen. Je kunt eventueel ook wat huis, tuin en keuken spullen erbij leggen om wat van te maken. Voor creativiteit heb je niet veel nodig.

Tip 4: Film marathon houden

Hier in huis hebben wij stiekem nog wel wat last van de feestdagen. Het is dan misschien ook wel een lekker idee om lekker op de bank te kruipen met een lading dekens en een aantal goede films. Op netflix staan nog genoeg films en series die wij nog niet gekeken hebben. Of we zetten Frozen nog een keer aan, past goed bij het weer.

Tip 5: Vrij spelen 

En als je al het bovenstaande al gedaan hebt of je hebt er juist geen zin in dan kunnen je kinderen natuurlijk altijd nog spelen met hun eigen speelgoed.

Hebben jullie ook ijsvrij? 

Facebook Comments
Previous Post Next Post

heb je deze blogs al gelezen?

8 Comments

 • Reply Liess

  Ik denk dat mijn 13 jarige dochter uren buiten zou hangen en op t ijs glijeren. .. daarna zoals altijd oordoppen in en achter de laptop… lol

  05/01/2016 at 11:50 am
 • Reply Ilse

  Heerlijk zo’n dagje … wij hebben geen vrij… het is hier 6 graden 🙂
  Fijne dag!

  05/01/2016 at 12:45 pm
 • Reply Mariska

  Ik heb jammer genoeg geen ijsvrij, maar dat zijn wel heel leuke dingen om te doen!

  05/01/2016 at 2:56 pm
 • Reply Simone

  Hier is het kwik gewoon tot 10 graden gestegen vandaag. Geen ijsvrij dus hier.
  Vervelend die gladde wegen, maar wel lekker zo’n dagje vrij!

  05/01/2016 at 9:24 pm
 • Reply Lilian

  Wij hebben er ook geen last van! Kan me het ook nog niet voorstellen dat het ijsvrij is. Bij ons is het nog tegen de 8 graden aan. Gek hè dat het zo kan verschillen!

  06/01/2016 at 8:04 am
  • Reply Joyce

   Haha gek he het verschil in Nederland!

   06/01/2016 at 2:30 pm
 • Reply Joyce

  Dankjewel!

  06/01/2016 at 2:29 pm
 • Reply Daniëlle

  Goeie tips inderdaad! En gezellig ook, samen met je kids iets ondernemen. Hier hebben wij helemaal geen last van sneeuw. Gek hoe dat zo kan verschillen he!

  06/01/2016 at 7:45 pm
 • Leave a Reply