Happy momlife

woman watching photo collection with string lights
Joyce

Joyce

Moeder van 3, bonus van 1, gescheiden en opnieuw verliefd geworden. Deelt tips om met je kids te doen, lekker recepten, budget tips en de leukste uitjes!

Wat te doen met foto’s

Je kent het vast wel, je bent op vakantie geweest en je hebt een heleboel foto’s gemaakt en die staan op je telefoon te wachten tot je ze gaat gebruiken. Ik vergeet er altijd iets mee te doen en dat is zo zonde, want er zitten altijd wel pareltjes tussen. Daarom vandaag tips voor wat je met foto’s kunt doen!

woman watching photo collection with string lights

1. Stel een fotomuur samen

Heb je foto’s die je graag wilt zien? Die bijvoorbeeld heel bijzonder voor je zijn? Dan kan ik me zo voorstellen dat die zelfs wel een prominente plek aan de muur waard zijn. Kies dan voor foto’s afdrukken je kunt ze dan in mooie lijstjes doen om ze zo op een gezellige manier op te hangen in je huis. Ik zelf wil dit dolgraag doen in de trapopgang, hier hebben wij lege muren en ik vind het wel heel erg gezellig staan! Zo heb je jouw mooiste foto’s als wanddecoratie.

2. Plak ze in een fotoalbum

Foto’s inplakken mag dan een beetje suf klinken, maar je kunt het hartstikke gezellig maken. Ik heb zelf voor onze oudste een boek gemaakt met foto’s uit zijn eerste jaar. Ik kocht er leuke stickers bij, mooie gekleurde pennen en heb er (volgens mij) echt iets gezelligs van gemaakt. Heerlijk om te doen tijdens een regenachtige zondagmiddag! Ik zeg doen!

3. Maak een geprint fotoalbum

Van onze (zomer) vakanties heb ik iedere keer een digitale fotoboek gemaakt. Echt super handig en zo klaar. Tegenwoordig zijn de programma’s zo gemakkelijk dat iedereen het kan doen. Een fijn klusje om op een avondje te doen. Het is mooi strak en het vullen van zo’n boek brengt je alweer terug naar de leuke momenten van de vakantie. Ik blader regelmatig door onze fotoalbums van onze vakanties samen met de kinderen.

4. Print de foto op woondecoratie

Wat je ook kunt doen is je foto’s op canvas afdrukken bijvoorbeeld. Tegenwoordig heb je zoveel verschillende materialen waar je je foto’s op kunt laten drukken. Super leuk. Wij hebben op onze slaapkamer een mooie afdruk op forex. Woonaccessoire van je foto laten maken kan natuurlijk ook. Fotomokken, muismats, magneten, puzzels er is van alles mogelijk tegenwoordig.

5. Een kalender

Als laatste tip heb ik nog de tip om er een leuke verjaardagskalender van te maken bijvoorbeeld. Je kunt dan van elke maand van het afgelopen jaar een foto pakken en deze gebruiken op je verjaardagskalender of op je wandkalender.

Nu ben ik benieuwd naar jouw tips: wat te doen met foto’s?

Facebook Comments

Share this post