Happy momlife

Schermafbeelding 2022-07-01 om 07.54.41
Picture of Joyce

Joyce

Moeder van 3, bonus van 1, gescheiden en opnieuw verliefd geworden. Deelt tips om met je kids te doen, lekker recepten, budget tips en de leukste uitjes!

Wat moet ik controleren voordat ik een laptop koop?

Winkelen voor een gloednieuwe laptop lijkt misschien een spannend vooruitzicht om mee te beginnen. Ik weet echter zeker dat je er snel achter zult komen dat het een belastende taak kan zijn op hetzelfde moment als gevolg van de verschillende overwegingen die je in gedachten moet houden. Hoe dan ook, het artikel van vandaag zal proberen om die onzekerheden te laten rusten. Ik heb een aantal factoren opgesomd waar u rekening mee moet houden, en hopelijk zal het u helpen de beste laptop te vinden die perfect aan uw behoeften en voorkeuren voldoet. Dus zonder dat uit de weg, laten we meteen beginnen met de discussie van vandaag …

Grootte

Eerst en vooral moet je de grootte van het apparaat bepalen waarmee je wilt werken. Een lichtgewicht en dunnere laptop is een veel handigere optie als je vaak een laptop meeneemt tijdens je woon-werkverkeer. Controleer altijd de grootte en ruimte van je tas en of er plaats is voor je laptop en andere essentiële spullen die je bij je hebt. Maar als je hem meestal op kantoor wilt gebruiken, is een krachtigere maar grotere laptop misschien een prima optie.

Schermresolutie

De meeste mensen negeren de schermresolutie omdat ze denken dat een nieuw laptopmodel altijd de beste beeldkwaliteit heeft. Ben jij één van hen? Wel, je moet onthouden dat dit niet altijd het geval is. Laptops hebben hun eigen specifieke kenmerken en mogelijkheden, afhankelijk van het merk en de prijsklasse. Zo is een 1920 x 1080 of full UHD-scherm levendiger en helderder, terwijl een minder superieure kwaliteit niet zo goed is als de vernieuwde exemplaren. Controleer daarom altijd de specificaties voordat u een nieuwe laptop koopt.

Ram

Random-Access Memory, of RAM, zoals we allemaal kennen, is een belangrijke factor waar we altijd op moeten letten als we gaan winkelen voor een nieuwe laptop. Dit komt omdat de gebruikerservaring sterk afhankelijk is van het geheugen van uw apparaat, afhankelijk van hoe u het gaat gebruiken. Bijvoorbeeld, een gaming laptop heeft meer toegang tot het geheugen nodig, omdat high-end games meestal hogere systeemvereisten hebben. Maar administratieve taken verbruiken misschien niet zo veel RAM-geheugen.

Opslag 

Het overwegen van uw opslagruimte is een no-brainer. Natuurlijk moet u uw video’s, foto’s, documenten, filmbestanden, enz. op een gegeven moment opslaan op de harde schijf van uw apparaat. Laptopopslag zou een gemakkelijke taak voor u moeten zijn, aangezien u ze niet alleen in vlaggenschiplaptops, maar ook in goedkope en middenklasse merken kunt vinden. Als je echter te weinig opslagruimte hebt, kun je altijd nog een externe harde schijf kopen. Maar dit zal niet lang een probleem zijn, vooral niet als je een laptop hebt met veel opslagruimte.

Cpu

Er is een goede reden waarom hij CPU (Central Processing Unit) wordt genoemd. De CPU is het belangrijkste onderdeel waar alle taken van de computer doorheen gaan of worden verwerkt. Met dit gezegd zijnde, is het zeer belangrijk om de CPU van uw toekomstige laptop te controleren. De nieuwere en bijgewerkte versies zijn bijvoorbeeld Intel’s Core i3, Core i5, en Core i7. Alles onder het gespecificeerde label wordt beschouwd als verouderd en zou de meeste programma’s en games vandaag de dag niet meer draaien. Het is dus sterk aanbevolen dat u eerst de systeemspecificaties raadpleegt voordat u de laptop koopt.

Batterijcapaciteit

Hoewel laptops oplaadbaar zijn, betekent dit niet dat elk merk dezelfde batterijcapaciteit heeft. Er zijn laptop modellen die u slechts 2 tot 3 uur stroom geven, terwijl er modellen zijn die u 24 uur batterijduur kunnen geven. Als u vaak werkt tijdens uw reizen of woon-werkverkeer, dan is deze ene factor van essentieel belang. Controleer daarom de batterijcapaciteit in watt in plaats van de geadverteerde batterij-uren. Vergelijk ze en onthoud dat een grotere mAh een betere energiecapaciteit betekent.

Laatste Gedachten

Dus daar heb je het! Ik hoop dat de lijst van vandaag u heeft voorzien van wat u nodig heeft om de beste laptop op de markt te vinden die bij uw smaak past. Maar als je nog steeds niet zeker weet welk merk te kiezen, dan wil je misschien kijken naar huawei matebook d 16 amd. Het voldoet aan alle factoren die ik heb genoemd in dit artikel, maar het beste van alles, het is budget-vriendelijk dat zal er niet toe leiden dat u de bank te breken. Als u geïnteresseerd bent, kunt u de prijs van de Huawei laptop op hun officiële site of bij een lokale verkooppunten bij u in de buurt.

Facebook Comments

Share this post