Moederdag Persoonlijk

Wat moeder zijn voor ons betekent

Lieve mama’s het is vandaag Moederdag en ik wil jullie dan ook een hele fijne Moederdag toewensen. Een dag waarop jullie Moeders verwent worden met een mooi zelf gemaakt cadeautje, een knuffel en misschien wel een ontbijtje op bed. (Wist je trouwens dat de meeste brand verwonding ontstaan op Moederdag? Door hete thee, maar hier denken wij niet aan vandaag toch? Alles gaat beneden gewoon goed;))

Speciaal voor Moederdag deed ik een oproep om Moeders te laten vertellen wat moeder zijn voor hen betekent. Een aantal moeders reageerden op film en een aantal hebben gereageerd met tekst. De antwoorden kun je hieronder lezen en zien:

 


07f61417-fff5-40a3-acf4-bd659bd60db2

Bianca: Het is een aanvulling op mijn, maar met name ons leven. We hebben 2 mama’s te bieden voor onze Sam en onze uk aankomend en zoals hij zelf heel schattig zegt: een mama Meer! Passend bij haar naam (mama Merel). Wij vinden het een verrijking van ons leven en mooi om elkaar te zien in de mama rol. Lekker actief met Sam ravotten, maar ook lekker knuffelen op de bank. En mist hij een vader? Nee, gelukkig hebben we Sam ook een vader kunnen bieden die bekend is en 1x in de 2 week een papa dag heeft en lekker met zijn zoon er op uit gaat. Nee, wij vervangen geen vader, wij bieden een extra moeder. De dagen met Sam zijn dagen met een gouden rand en een extra glans op ons leven.


IMG_6297Manon Onvoorwaardelijke liefde, ongeacht hoe ik me voel, hoe ik eruit zie of hoe ik me gedraag. Het maakt mijn zoontjes niets uit als ik een keer de make-up in de kast laat liggen. Het maakt ze niets uit als ik een keer een baaldag heb. Die liefde die ik dagelijks krijg en die ik dagelijks voel als ik ze voor het slapen gaan nog een keer instop is onbetaalbaar.

 


13140972_10208109495087778_2087385672_nMarlieke Moeder zijn was nooit mijn meisjesdroom, maar nu ik eenmaal twee meisjes heb zou ik niet anders willen. Ze zien opgroeien, ze opvoeden, ze zien ontwikkelen, ze met elkaar en met anderen zien spelen. Het zijn momenten die ik nooit had willen missen. Ik geniet als ze lachen en ik geniet nog eens extra wanneer die lach gepaard gaat met twinkeltjes in hun ogen. Moeder zijn is buiten dat het soms vreselijk zwaar is, toch wel een mooie baan.

 

 


1739556_1004842656275114_88192249_nLieke – Het moeder zijn betekent voor mij heel veel, heel veel mooie dingen maar ook het feit dat ik nooit meer zorgeloos ben. Tuurlijk is het super dat je een soort van mini-me hebt, waarvoor jij zeker de eerste paar jaar de belangrijkste persoon bent. Maar wat ze er niet bij zeggen; is het feit dat je nooit meer zorgeloos bent. Je bent en blijft voor altijd moeder en dat is soms ontzettend eng en spannend maar het brengt je tegelijkertijd zoveel liefde en maakt volgens mij elke moeder een beter mens.


2d-plpD4_400x400 - kopie
Lodi – Moeder zijn voor mij betekent onvoorwaardelijk van iemand leren houden. Zoveel dat ik me dat nooit had voor kunnen stellen. Maar moeder zijn betekent voor mij ook angsten hebben, liefde krijgen, zorgen voor, natte kussen krijgen maar soms ook geconfronteerd worden met je eigen onkunde. Een gezin vormen, altijd als laatste aan de beurt zijn, soms ruzies op moeten lossen en leren loslaten. Maar Moeder zijn heeft mij vooral verrast. Nooit geweten dat het moeder zijn zo mooi zou zijn. Je denkt er een voorstelling van te kunnen maken. Maar zelfs die voorstelling valt in het niets bij de waarheid.

Gezinshoot-VanKlaarbergen-1136Saskia – Moeder worden begon voor mij al tijdens de zwangerschap en de bevalling. Dat opeens het kleine kindje in je buik belangrijker is dan jezelf en de onvoorwaardelijke liefde die je voelt direct na de geboorte. Het is een ontzettend cliché, maar hier had ik me geen voorstelling van kunnen maken. Nu ze groter worden merk ik hoe sterk je als moeder met je kinderen bent verbonden. Voelen zij zich niet fijn? Dan doet mij dat ook pijn en strijd ik ervoor om ze weer gelukkig te zien. Dat klinkt allemaal best zwaar, maar het is natuurlijk vooral genieten om samen met hun de wereld te ontdekken. Door hun ogen alles te beleven en te zien. Heerlijk!


mamaJanske – Moeder zijn betekend voor mij dat je kinderen hebt (of gehad) of dat je als een moeder bent voor kind(eren). Wat ik nog mooier vind is het wanneer je naast moeder ook een mama bent. Voor mij betekend mama zijn dat ik eindelijk ben wie ik ben, een trotse mama van dochterlief Lola en binnenkort van nog zo’n lief klein meisje! Het gevoel van onvoorwaardelijke liefde wat zo onbeschrijflijk groot is dat het soms zelfs pijn doet. Alles over hebben voor je kind(eren) en ze bijstaan bij grote mijlpalen, maar ook bij de kleine dagelijkse momentjes. Mama zijn betekend voor mij genieten van alle kleine en bijzondere momenten van het leven van vandaag, want voor je het weet zijn ze op kamers! Fijne Moederdag, lieve mama’s!

bregblogtBregje Nu ik moeder ben voel ik een liefde die ik nooit eerder heb gekend, maar die tegelijkertijd vertrouwd voelt, alsof het ergens in een hoekje verstopt zat al die tijd. Ik ben ontzettend trots op mijn kleine man. Hij leert me om te genieten van kleine dingen en me niet zo druk te maken. Nou ja, hij maakt zich zelf weleens enorm druk om een smeltend ijsje, dus daar kunnen we nog van elkaar leren. Ik ben dankbaar en blij dat ik moeder heb mogen worden, ik had het voor geen goud willen missen!

moederdag fotoStefanie – Dat ik sinds een kleine 11 maanden in een andere wereld ben beland word me steeds duidelijker. Stiekem is ‘moeder’ toch wel een waardevolle titel. Een titel die ik met veel trots en dankbaarheid draag. Hoewel ik in vele gevallen nog onzeker kan zijn over (de juiste en beste) opvoeding en ik me heel goed besef wat een bak verantwoordelijkheid ik erbij heb gekregen, luister ik vooral veel naar mijn gevoel. Dat is ook wat moeder zijn voor mij betekent. Het geschenk gekregen te hebben om een prachtige mix van je partner en jezelf groot te mogen brengen naar de normen en waarden die bij jou en je gezin passen. Als full-time moeder heb ik het voorrecht om veel tijd door te brengen met de kleine man. Dat levert me een hoop prachtige en waardevolle momenten op. Wie had gedacht dat het zo fantastisch zou zijn? Dat je zo verliefd kan zijn op je eigen product. Natuurlijk ervaar ik ook dat geen concealer mijn donkere kringen onder mijn ogen weg kan werken, voel ik me soms een melkkoe. Maar dan krijg je zo’n stralende lach…Ja, mama zijn is wat mij betreft het mooiste, leukste en het meest dankbare baantje dat er is. Happy Mothersday!


IMG_6602Jodi – Moeder zijn omvat zoveel meer dan in woorden te beschrijven is.Onvoorwaardelijke liefde geven aan je spruit, onvoorwaardelijk genieten van je kleine spruit, er onvoorwaardelijk zijn voor je kleine spruit. Leven met als
doel om je kleine spruit gelukkig te maken en daardoor zelf ook intens gelukkig te zijn.

IMG_7237Roxanne –  Het was ieder jaar al Moederdag, simpelweg omdat ik de dochter ben van mijn eigen moeder. Eigenlijk had ik er niet veel mee. Het bestond, ik dacht eraan en dat was het. Nu is het anders. Dit jaar vier ik voor het eerst Moederdag als moeder van mijn prachtige zoon Marcel. Vorig jaar, toen ik zwanger was, voelde het al anders dan daarvoor. Ik had een kleintje in mijn buik en voelde me al een beetje moeder. Dit jaar kijk ik er echt naar uit. Niet omdat ik hoop dat mijn vriend eraan denkt en ik cadeautjes krijg van de kleine man, maar vooral omdat we – zoals iedere zondag – lekker met z’n drieën wakker kunnen worden in het grote bed. De liefde die ik voel als ik hem ‘s morgens zie lachen. Misschien maakt dat iedere dag eigenlijk al een beetje Moederdag

image1 (1)Het moeder zijn betekent alles voor mij! Echt een verrijking van mijn leven. Ik ben de mama van zoon Teun van 5 jaar en dochter Sarah van 10 maanden. Ik vind het prachtig om mijn kindjes te zien ontwikkelen tot echte persoonlijkheden met hun eigen karaktertrekjes, maar ook om dingen van mij en mijn man in ze te herkennen. Ik geniet ontzettend van kleine momenten zoals bijvoorbeeld een dikke knuffel van Teun voor het slapen gaan of dat ik ‘s ochtends bij het opstaan begroet word met een grote brede glimlach van mijn kleine meisje. Zo zou ik nog veel meer voorbeelden kunnen noemen. Kortom, ik ben een hele trotse mama die het heerlijk vind om mama te zijn!

Nooi12736837_832897256837700_790445701_ot meer alleen, moeder zijn is het mooiste en moeilijkste wat er is.Een kindje krijgen veranderd je hele leven, je kind zien ontwikkelen en
dingen bij brengen. En de enorme hoeveelheid pure liefde die je voelt, maken het moeder zijn
helemaal geweldig!!
Wat betekent moeder zijn voor jou? 
Facebook Comments
Previous Post Next Post

heb je deze blogs al gelezen?

9 Comments

 • Reply Lieke

  Hi Joyce! Leuk artikel geworden, alleen de tekst die bij mij staat is volgens mij gekopieerd van Marieke boven mij!

  Groetjes lieke

  08/05/2016 at 8:00 am
 • Reply Simone

  Mooie video geworden! Ontroerend. Fijne moederdag allemaal!

  08/05/2016 at 9:09 am
 • Reply Bregje

  Mooi artikel Joyce, bijzonder om al die lieve woorden van alle mama’s te lezen. Fijne moederdag!

  08/05/2016 at 11:08 am
 • Reply Janske

  Mooi om ook de andere mooie woorden te lezen van deze trotse mama’s! Fijne Moederdag allemaal 🙂

  08/05/2016 at 1:46 pm
 • Reply stefanie

  Wauw, wat een leuk artikel is dit geworden! Happy Mothersday y’all!

  08/05/2016 at 2:39 pm
 • Reply Bodil

  Prachtig stukje!

  08/05/2016 at 2:50 pm
 • Reply Carmelina

  Mooi zeg…!

  08/05/2016 at 3:04 pm
 • Reply mama van Dijk

  awwww.. ontroerend. Mooi mamas!!

  08/05/2016 at 7:55 pm
 • Reply Merel

  Mooi!
  Zoveel liefde en dat allemaal dankzij het moederschap. Mooie blog!

  13/05/2016 at 11:03 am
 • Leave a Reply