Happy momlife

img_9062
Joyce

Joyce

Moeder van 3, bonus van 1, gescheiden en opnieuw verliefd geworden. Deelt tips om met je kids te doen, lekker recepten, budget tips en de leukste uitjes!

Wat is ons ritme op schooldagen tijdens deze corona tijd?

Zo de eerste weken thuis school zitten er op en wij hebben inmiddels onze draai gevonden. Morgen horen wij hoe lang het allemaal nog gaat duren, maar ik ga er vanuit dat het sowieso wel tot de mei vakantie gaat duren. Inmiddels hebben wij een heus ritme gekregen en die deel ik graag met jullie.

07:00-08:00 * Kids worden wakker en gaan eerst nog even spelen. Daarna gaan we ons wassen en aankleden.

08:30-09:00 * Wij ontbijten samen en ik leg ondertussen het schoolwerk klaar

09:00 – 11:00 * Tijd om met school bezig te gaan. Aron heeft een duidelijke planning die hij af werkt. Sofie heeft ook wat opdrachten van juf gekregen en hier gaan wij samen mee aan de slag. Tussendoor krijgen ze ook nog fruit.

11:00 – 12:00 * De kinderen gaan buiten spelen of op hun kamers. Ik ga ondertussen wat voor de blog doen.

12:00 – 13:00 * Tijd om te lunchen. Samen eten wij een broodje. De ene keer netjes aan tafel en de andere lekker op de bank met een filmpje. We houden het zo relaxt mogelijk.

13:00 – 14:00 * Aron gaat de rest van zijn schoolwerk maken. Soms duurt dit wat langer, maar hij werkt door tot dit af is. Er zijn ook dagen dat dit niet lukt. Het werk dat niet af komt bewaren wij voor het weekend. De meisjes zijn ondertussen lekker aan het kleuren of andere creatieve activiteiten.

14:00 – 15:00 * Buiten spelen en als het slecht weer is gaan we binnen spelen.

15:00 – 15:15 * Ik maak een snack schaal voor de kinderen met lekkers, groente en fruit. Ondertussen zet ik de televisie even aan.

15:15 – 17:30 * De kindjes bepalen nu zelf wat ze doen. De ene keer is dit televisie kijken, op de iPad of tablet of ze spelen buiten. Ik probeer net als op normale schooldagen deze tijd zo veel mogelijk aan hen over te laten.

Rond 17:30 eten wij altijd. Na het eten gaan wij vaak met z’n allen nog even televisie kijken. Rond 19:00 uur gaan de pyjama’s aan (en om de dag douchen wij de kids). Tegen half 8 liggen ze momenteel op bed. Wij kijken met z’n allen sinds de corona crisis namelijk naar het Jeugdjournaal. Zo zijn de kids ook op de hoogte van wat er speelt.

Wanneer de kinderen onrustig zijn pak ik er vaak een moment van sporten bij. Zo heb je de video’s van Nathan Rutjes, maar vanuit school hebben ze ook een gymplanning gemaakt. Ideaal! Bewegen kan er namelijk voor zorgen dat ze weer in hun concentratie terug komen.

Waarom zo streng?

Ik hou een strakke planning aan, omdat onze oudste hier veel baat bij heeft. Hij vindt het fijn om te weten wat er die dag gaat gebeuren en is dan ook een stuk rustiger. Onduidelijkheid trekt hij niet. Daarnaast vinden wij het heel belangrijk dat hij blijft rekenen, lezen en alles blijft onderhouden. Wij doen dit dus niet de hele dag door, zoals je hier boven kunt zien, maar op vaste momenten.

Hoe gaat het bij jullie? 

Facebook Comments

Share this post