Happy momlife

img_0368
Picture of Joyce

Joyce

Moeder van 3, bonus van 1, gescheiden en opnieuw verliefd geworden. Deelt tips om met je kids te doen, lekker recepten, budget tips en de leukste uitjes!

Wat is het geheim voor een slanke lijn? Deze 5 stappen

Een titel die je vast vaker bovenaan artikelen hebt zien staan, welke allemaal hetzelfde beloven. Maar is dit geval is het wel even anders. Het is namelijk niet ons doel diëten aan te smeren, maar objectieve informatie te geven aan onze lezers. En wij willen je zoveel mogelijk de goede richting in sturen om je afslank doelen te bereiken.

Want er zijn zoveel diëten, producten en meer die dan vaak toch achteraf niet blijken te werken. We gaan je daarom laten zien wat nou ten grondslag ligt aan het probleem en hoe je dit kunt oplossen. En het gaat je zeker lukken met de onderstaande stappen die we je geven.Weg met diëten

Je zal jezelf moeten bevrijden van diëten, en het idee dat het de enige weg is om af te vallen. Vaak zijn het namelijk diëten die je alleen maar weer dikker maken. Het komt omdat mensen geloven in een tijdelijke oplossing.

Voorbeeld: iemand is door de jaren heen steeds dikker geworden door een ongezond voedingspatroon, leefstijl en teveel calorieën. Nu wil die persoon even in een paar weken alles oplossen, om vervolgens klaar te zijn met het dieet en weer verder te gaan op die manier hoe alles is begonnen. Klinkt niet echt logisch en je zal het hier 100% mee eens zijn.

Wat je dus moet doen is veranderingen maken in je leefstijl, om ook op de lange termijn succes te bereiken en gezonder en gelukkiger door het leven gaat.

5 afslankgeheimen die echt werken

Om je op weg te helpen, geven we je de 5 geheimen die hiervoor nodig zijn en die je hieronder kunt ontdekken.

1. Start met zweten

Sporten is de beste katalysator voor een gezonde leefstijl, en ook het verhogen van je vetverbranding. Je verband snel calorieën met verschillende sporten zoals spinning, fitness, krachttraining, HIIT, bootcamps, crosstraining en nog veel meer. Ook teamsporten zijn goed en zetten je vetverbranding aan het werk. Je kan natuurlijk kiezen voor een sport die jij leuk vindt, omdat dit het nog leuker maakt.

Je kan ook op een heleboel andere manieren aan meer lichaamsbeweging doen. Ga wat vaker en langer met de hond lopen, stap op de fiets of doe leuke en spannende activiteiten samen met je partner.

Maar ook vaker op pad gaan met gezin, familie en vrienden kan deze vetverbranding verhogen. Lach vaak en maak zoveel mogelijk lol, dit werkt ook positief …er zijn ook tal van buitenactiviteiten die je kunt doen (wandelen in bosrijke gebieden, strand of andere nieuwe plekjes ontdekken).

2. Haal je voeding zoveel mogelijk uit de natuur

Zorg dat je voeding in evenwicht is en dus koolhydraten, vetten en eiwitten bevat. Je haalt zoveel mogelijk voeding uit de natuur met veel vitamines, mineralen en vezels. Ofwel, onbewerkte voeding en zo min mogelijk verpakte producten waaraan van alles is toegevoegd.

En dan met name suikers, ongezonde vetzuren (transvetten) en E-nummers. Het is belangrijk dat je hier goed op let. In tegenstelling tot wat sommige mensen nog steeds denken, zijn het namelijk niet de vetten die (direct) de aanleiding zijn voor overgewicht. Suikers zijn de echte dikmaker die je moet proberen te vermijden.

Suikers zorgen namelijk voor een piek in je bloedsuikerspiegel, waardoor je lichaam insuline afgeeft. Gebeurt dit vaak en extreem, kan dit vetverbranding verhinderen en vetopslag juist in de hand werken. Kies dus vaker voor complexe koolhydraten, en zo af en toe suikers (bij voorkeur uit natuurlijke bronnen en bv. na zware inspanningen).

3. Drink veel water

Water is de beste dorstlesser en heerlijk koud, uit de koeling. Het bevat 0 calorieën en kan ook (wanneer koud gedronken) ook nog voor een thermisch effect zorgen. Het betekent dat jouw lichaam het koude water moet opwarmen naar lichaamstemperatuur, waarvoor meer energie nodig is. Je vetverbranding kan dus verhogen op verschillende manieren door het drinken van water.

Ga maar eens na dat een groot glas water 0 calorieën bevat en bij cola is dit een dikker 100 calorieën. Het niet meer drinken van cola (sommige mensen drinken meerdere glazen per dag en dat tikt toch aan) en meer water kan al veel doen.

Denk nu niet dat je er met alleen geen cola drinken al bent, je zal ook jouw voeding moeten aanpassen om op een gezonde manier je vetverbranding verhogen en die overtollige kilo’s kwijt te raken.

4. Stel heldere doelen voor jezelf

Maak een plan: wat wil je bereiken de komende weken, maanden en jaren? Hoe wil er uit zien? Met welke tools ga je een gezondere leefstijl creëren? Het zijn allemaal relevante vragen die je van duidelijke antwoorden kunt voorzien.

Zodat je uiteindelijk een gezonde en gelukkige leefstijl tegemoet gaat en altijd alles uit het leven haalt. Je zal ook trots zijn op het moment dat je alle doelen hebt aangetikt en je toekomstige doelen het nog mooier maken. Je zit nu waarschijnlijk in een bepaalde (ongezonde) leefstijl, maar nadat je die doorbreekt gaat er een wereld voor je open. En hier zal je alleen maar blijer van worden.

5. Maak er gelijk werk van

Ga er daarom gelijk mee aan de slag, stel doelen voor jezelf en schrijf ze op. Zorg ervoor dat je ze elke dag ziet en werk naar je doelen toe, om vervolgens na het bereiken ervan gelijk weer nieuwe doelen te maken. Zo kom je elke keer weer voor nieuwe uitdagingen te staan, en zal je zeker jouw doelen bereiken.

Meer informatie of hulp nodig?

Er zijn tal van bronnen waar je nog meer in-dept informatie kan vinden over afvallen, gezonde voeding en leefstijl (met of zonder sporten) …de website Verantwoord-afvallen geeft je bv. ook veel inzichten over hoe afvallen echt werkt.

Facebook Comments

Share this post