Happy momlife

IMG_3444
Picture of Joyce

Joyce

Moeder van 3, bonus van 1, gescheiden en opnieuw verliefd geworden. Deelt tips om met je kids te doen, lekker recepten, budget tips en de leukste uitjes!

Wat is er toch aan de hand?

Het is weer avond, wij staan op het punt om de televisie uit te zetten als wij wederom een meisje boven horen huilen. Ze is mega verdrietig en heeft behoefte aan papa en/of mama. Wat is er toch? Waarom huil je? Soms zou ik willen dat je antwoord kan geven op deze vraag, want het maakt het een stuk makkelijker voor ons allemaal. Uiteindelijk beland ze (geheel tegen mijn principes in) wederom bij ons in bed. 

Een paar weken na Fleur haar geboorte ging het ook zo, ze sliep weinig, huilde veel en wilde alleen maar bij mij zijn. Uren, dagen liep ik met haar in de draagdoek en draagzak. Daarnaast zijn er allerlei onderzoeken geweest om uit te sluiten wat er met haar aan de hand was. Ze had reflux en na het beginnen met vaste voeding ging het al snel beter gelukkig. Na een half jaar ging ze -eindelijk- in haar eigen bed slapen en na 9 maanden leken de nachten rustiger.

Maar niks is minder waar, want heel eerlijk? Ik kan mij niet herinneren wanneer ik een nacht volledig heb doorgeslapen sinds haar geboorte. Het is echt wel eens voorgekomen hoor, maar ze is minimaal 1x per nacht wakker en inmiddels is ze zelf weer veel meer wakker. Het enige dat ze wil is bij ons zitten en het liefst ook bij ons liggen. Maar dat heb ik natuurlijk liever niet. Toch geef ik met grote regelmaat toe, omdat ik overdag ook moet werken en met de kinderen bezig moet.

En ze is zo leuk, echt het is ons kersje op de taart, maar de nachten mensen! Na 15 maanden wil ik ook wel eens een paar nachten goed slapen zonder eruit te hoeven. En ik klaag er eigenlijk nooit over, en ik neem het allemaal maar voor lief, want ik heb gekozen voor kinderen. Maar toch hé… ik ben moe en ik had verwacht er nu wel aangewend te zijn, maar dit is dus niet zo.

Net als haar grote broer?

Toen Aron deze leeftijd had werd hij ook opeens onrustiger, was ’s avonds veel wakker en huilde ook veel. Bij hem was de oplossing om hem op een groot bed te leggen. Alleen vind ik Fleur nog zo klein (of wil ik haar graag klein houden). Dus ik weet nog niet zo goed wat ik er mee moet en ga nog even verder nadenken over dit allemaal.

Hoe sliepen jullie kindjes? En wat werkte bij jullie? 

Facebook Comments

Share this post