Happy momlife

afa062d1-6e3a-4913-bb03-2a5231454fb9
Picture of Joyce

Joyce

Moeder van 3, bonus van 1, gescheiden en opnieuw verliefd geworden. Deelt tips om met je kids te doen, lekker recepten, budget tips en de leukste uitjes!

Wat ik zou willen veranderen aan onze keuken

Wij wonen nu iets meer dan een half jaar in ons huis en beginnen langzaam wat ongemakkelijke dingen te merken. Onze keuken is bijvoorbeeld heel ruim en daar ben ik echt onwijs blij mee. Ik heb veel ruimte om te koken en de belangrijkste apparaten kunnen op het aanrecht staan Maar toch is er iets waar ik maar niet aan kan wennen. Of eigenlijk meerdere dingen waar ik maar niet aan kan wennen. Kleine puntjes waar ik elke keer als ik aan het koken ben weer tegen aan loop. Soms ook letterlijk, want de blauwe plekken liegen er niet om haha! Maar dat kan ook gewoon onhandigheid zijn.  En ik ga jullie vertellen wat ik zou willen veranderen aan onze huidige keuken. 

Het gasfornuis / kookeiland

Het gastfornuis is best laag, omdat ie aangepast is aan de eigenaar van het huis. In het begin vond ik het niet zo heel erg, maar nu begin ik mij er een beetje aan te storen. Net als dat ik maar twee pitjes heb. Ik wil er zelf graag minimaal 3 hebben, maar liever 6, zodat ik net iets meer ruimte heb om te kunnen koken. Dus eigenlijk zou ik dit wel willen veranderen. Ook wil ik er dan een grote oven onder, zodat ik meerdere dingen tegelijk kan bakken. Nu past er kram aan één taart in en als ik voor een feestje bak/kook heb ik eigenlijk meer ruimte nodig. Ook weet ik niet of ik wel een kookeiland wil houden, want het is in ons huis misschien niet het meest ideale. Een mooie hoekkeuken of u vorm is misschien praktischer qua ruimte.

Lampen

Wij hebben nu een lamp paneel aan het plafond hangen. Maar ik vind ronde inbouwspots veel mooier. Dit vangt ook niet zo veel stof op en geeft gewoon veel mooier licht helemaal als je inbouwspots op 230V laat plaatsen in je keuken.

De style 

De keuken is qua style ook niet helemaal mijn ding. Ik hou zelf meer van deze landelijke keukens bijvoorbeeld. Mooi wit bijvoorbeeld met rieten accessoires. Die accessoires heb ik trouwens al van Riviera Maison. Echt super leuk om te combineren. Ik zie dat dan ook al helemaal voor me met een grote apothekers kast en veel groente en fruit op het aanrecht. Ik hou ervan! Ik ben dol op landelijke keukens, heel anders dan wat ik voor de woonkamer uit zou kiezen haha!

De koelkast

De koelkast is hier in huis ook echt te klein voor een gezin van 5 personen. Ik kan er niet voor de hele week onze producten in kwijt en dat vind ik dan toch jammer. Want dat betekent dat ik  vaker naar de winkel moet en dat is eigenlijk weer zonde van het geld. Dus als wij de keuken zouden aanpakken dan wil ik een grote koelkast waar voldoende in kan voor een gezin van 5 personen. Weet jij trouwens hoe je een koelkast moet inrichten?

Wat zou jij aan je keuken willen aanpassen? 

Facebook Comments

Share this post