Happy momlife

shutterstock_317391176
Picture of Joyce

Joyce

Moeder van 3, bonus van 1, gescheiden en opnieuw verliefd geworden. Deelt tips om met je kids te doen, lekker recepten, budget tips en de leukste uitjes!

Wat geven wij uit met de kerst

Onlangs deelde ik al hoeveel geld wij per kind uitgeven aan Sinterklaas en deze blog werd erg goed ontvangen . Nog een paar dagen en dan beginnen de kerstdagen. Mijn favoriete dagen waar ik een heel jaar naar toe leef. Ook met kerst krijgen onze kinderen wat cadeautjes en eten wij wat uitgebreider. Ik vertel wat wij uitgeven en waaraan wij dit uitgeven. Daarnaast vertel ik ook hoe wij hier voor sparen.

Kerstavond 

Op Kerstavond doen wij altijd cadeautjes met mijn familie. Normaal doen wij geen Sinterklaas en verplaatsen wij dit naar de kerstdagen. Dit jaar deden wij wel wat kleinigheidjes met Sinterklaas. Maar kerst viel natuurlijk ook niet helemaal weg. Met kerst trekken de volwassene lootjes en dit doen wij met een budget van €15,-. Daarnaast nemen wij voor onze eigen kinderen een cadeautje mee, kopen wij een cadeautje voor mijn nichtje en gebeurt dit andersom natuurlijk ook. Ook krijgen de kinderen allemaal een cadeautje van opa en oma. Wij hebben als budget voor onze kinderen +/- €30,-. Ik ben niet heel precies. Bij de één zit ik eronder en bij Aron is de kans groter dat ik eroverheen ga. Deze traditie zijn wij ooit begonnen en is nu ieder jaar. Lekker eten erbij waar natuurlijk ook altijd wat geld heen gaat. Dit jaar doen wij pizzarette en dit is in principe niet zo heel duur. Hier zijn wij een totaal van +/- €150 kwijt.

Onder de boom

Als wij thuis komen van kerstavond en de kuikens slapen leggen wij vaak nog wat cadeautjes onder de boom. Meestal zijn dit alleen wat perspakketjes die ik heb bewaard. Maar dit jaar zijn er ook wat gekochte cadeautjes bij. Een klein gelukje dit jaar. Wij kochten voor de kinderen allemaal voor een bedrag van €30,- nog iets voor onder de boom. Voor Sofie een uitbreiding van haar Playmobil, voor Aron iets voor zijn Nintendo Switch en voor Fleur iets van Zoef Zoef dieren. Daarnaast hebben wij dit jaar ook iets voor elkaar onder de boom gekocht. Dit doen wij eigenlijk nooit, maar dit jaar wel. Dit zijn echt kleinigheidjes hoor, zoals happy socks. Iets om te lezen etc. Bij ons zul je geen mega cadeaus onder de boom vinden. Maar gewoon een aantal gezellig cadeautjes. Gezellig? Ja ik vind het namelijk heel leuk om eerste kerstdag in de ochtend met elkaar rondom de boom te zitten. Hiervoor heb ik een budget gereserveerd van €150,-.

Eten 

Met kerst eet je natuurlijk ook anders, tenminste wij halen altijd lekkere dingen in huis die ik anders niet zo snel haal. Denk aan verse sapjes, luxe vleeswaren, lekkere drankjes etc. Daarnaast regelen wij eerste kerstdag ook het voorgerecht en dit neem ik ook mee in ons budget. Tweede kerstdag gaan wij ergens eten en ook dit is meegenomen in ons kerst budget.

Sparen 

Ik doe de (dagelijkse) verse boodschappen bij de Coop. Denk hierbij aan brood en verse groente en fruit. Bij de boodschappen koop ik altijd koopzegel boekjes. Deze lever ik in als ze vol zijn en het geld doe ik in een potje voor de feestdagen. Bij de coop koop je bij elke €0,50 een koopzegel en je hebt er 500 nodig. Hiervoor krijg je dan €26,-. Je krijgt dus per boekje €1,- extra. Een mooie en simpele manier om een beetje extra te sparen.

Pakken jullie ook nog uit met kerst? 

Facebook Comments

Share this post