Happy momlife

img_1037
Joyce

Joyce

Moeder van 3, bonus van 1, gescheiden en opnieuw verliefd geworden. Deelt tips om met je kids te doen, lekker recepten, budget tips en de leukste uitjes!

Wat geef je mee voor een schoolreisje?

Vorige week ging Aron op schoolreisje en voor het eerst moesten ze zelf wat voedzaams mee in hun rugtas. Ze gingen namelijk survivallen en dat kost veel energie. Voor het eerst moest ik gaan nadenken wat ik allemaal mee ging geven in zijn trommeltje. Ik was geen voorstander van snoepgoed, maar ik wil ook niet de moeder die haar kind geen snoepje mee geeft op schoolreisje.

Zoals ik al zei wil ik niet de moeder zijn die haar kind niet een snoepje geeft, maar eigenlijk vind ik het niet nodig. Ik heb daarom gezorgd voor de juiste verhoudingen met van alles wat. De kinderen kregen ook genoeg van school, maar omdat het een actief schoolreisje was werd er aangeraden om zelf ook dingen mee te nemen.

Eten voor het schoolreisje

Ik begin met het bakje met snoepgoed. In eerste instantie wilde ik snoepjes erin doen met minder suiker, maar ik heb hem zelf laten kiezen. Ik kreeg de helft van de snoepjes weer terug, Aron is niet zo’n snoepjeseter. De koekjes waren een ander verhaal. Ik deed een evergreen erin en een paar oreo’s. De oreo’s zijn groot favoriet. De kinderen krijgen standaard een babybel in hun trommeltje mee naar school dus ook voor het schoolreisje ging hij in het bakje. De snoepjes en koekjes waren ook om te delen met zijn vriendje. Dit heeft hij dan ook gedaan waardoor niet alles alleen voor hem was en door hem was opgegeten.

En dan nu het gezonde bakje. Omdat ze patatjes kregen tussen de middag besloot ik er één broodje in te dun. Daarnaast een aantal aardbeien, komkommers, paprika en tomaatjes. Allemaal gezonde dingen die hij heel erg lekker vindt. Dat is natuurlijk ook belangrijk met een schoolreisje, het moet leuk zijn!

Drinken?

Ik gaf hem ook extra drinken mee. Zijn normale mepal drinkbeker met ranja en in zijn dopper zat water. Dit kon hij dan ook zelf bijvullen als het nodig was. Maar ze kregen ook echt voldoende van school dus dit kwam vol weer mee naar huis.

Wat krijgen jullie kinderen mee als ze op schoolreisje gaan?

Facebook Comments

Share this post