Happy momlife

shutterstock_605251556
Picture of Joyce

Joyce

Moeder van 3, bonus van 1, gescheiden en opnieuw verliefd geworden. Deelt tips om met je kids te doen, lekker recepten, budget tips en de leukste uitjes!

Wat eet je goedkoop tijdens de lente?

Yes! Eindelijk is het over, de lente is nu officieel begonnen! Ik kan mij niet herinneren dat ik zo heb uitgekeken naar de lente, maar dit jaar is dat helemaal anders. Ik kon de winter wel wegkijken. Een nieuw seizoen betekent dat er in de supermarkt weer andere producten goedkoop worden. Tijd om afscheid te nemen van de pompoensoepjes, en de aardbeien te verwelkomen! Ook van de lente heb ik weer een handig overzicht gemaakt met welke groente en fruit bij het seizoen horen en dus ook lekker betaalbaar zijn de komende maanden. 

Tijdens de seizoenen zijn er altijd groente en fruit soorten in de aanbieding en als je wilt besparen kun je deze producten dus het best kopen. Naast dat ze in de aanbieding zijn, zijn deze producten op dat moment ook nog eens het lekkerst. Denk bijvoorbeeld eens aan mandarijnen, die zijn in de lente niet te eten en in de herfst en winter super lekker. Of wat dacht je van aardbeien. Zo smaakloos in de winter, maar steeds lekkerder in de lente. 

Naast dat het goed is voor je portemonnee is het ook goed voor het milieu. Dit is namelijk minder milieubelastend. Hoe dat kan? Als men in de herfst of winter zin heeft in aardbeien komen ze vaak uit een kas of worden ze overgevlogen vanuit het buitenland of hierheen gereden met een vrachtwagen. Dat deze dingen milieubelastend zijn hoef ik denk ik niet te vertellen. Daarnaast behouden verse producten ook al hun vitaminen en mineralen en wanneer het wat langer onderweg is niet.

Lente groente 

Andijvie Asperges Aubergines Bloemkool
Bospeen Broccoli Champignons Courgettes
Komkommer Koolrabi Kropsla Paksoi
Paprika Peulen Postelein Prei
Raapstelen Rabarber Radijs Sperziebonen
Spinazie Spitskool Taugé Tomaten
Tuinbonen Veldsla Ijsbergsla

Lente Fruit 

Aardbei Abrikoos Ananas Avocado
Banaan Citroen Grapefruit Kers
Meloen Perzik Nectarine Sinaasappel

Wat is jouw favoriete groente of fruit van dit seizoen? Laat het me weten in de comments!

Facebook Comments

Share this post