Happy momlife

shutterstock_645388603
Picture of Joyce

Joyce

Moeder van 3, bonus van 1, gescheiden en opnieuw verliefd geworden. Deelt tips om met je kids te doen, lekker recepten, budget tips en de leukste uitjes!

Wat eet je goedkoop in de zomer?

Mijn favoriete seizoen qua groente en fruit is begonnen Yes! De aardbeien zijn lekker goedkoop en er salades zijn de basis van mijn weekmenu’s. Zoals ieder seizoen het afgelopen jaar heb ik ook weer van de lente een handig overzicht gemaakt met groente en fruit die op dit moment goedkoper aangeboden gaan worden. De seizoensproducten van de zomer. Ik kan niet wachten om weer lekkere frisse maaltijden te gaan maken met alle ingrediënten die op dit moment goedkoper in de winkels komen te liggen. 

Tijdens de seizoenen zijn er altijd groente en fruit soorten in de aanbieding en als je wilt besparen kun je deze producten dus het best kopen. Naast dat ze in de aanbieding zijn, zijn deze producten op dat moment ook nog eens het lekkerst. Denk bijvoorbeeld eens aan mandarijnen, die zijn in de lente niet te eten en in de herfst en winter super lekker. Of wat dacht je van aardbeien. Zo smaakloos in de winter, maar steeds lekkerder in de lente. 

Naast dat het goed is voor je portemonnee is het ook goed voor het milieu. Dit is namelijk minder milieubelastend. Hoe dat kan? Als men in de herfst of winter zin heeft in aardbeien komen ze vaak uit een kas of worden ze overgevlogen vanuit het buitenland of hierheen gereden met een vrachtwagen. Dat deze dingen milieubelastend zijn hoef ik denk ik niet te vertellen. Daarnaast behouden verse producten ook al hun vitaminen en mineralen en wanneer het wat langer onderweg is niet.

Zomer Groente 

AndijvieBleekselderijBloemkoolBospeen
BosuiBroccoliChinese KoolCourgette
IJsbergslaKomkommerKoolrabiKropsla
PaksoiPeultjesPosteleinPrei
RabarberRadijsRode bietRode kool
RomatomaatRucolaSperzieboonSpinazie
SpitskoolSuikermaïsTomaatTrostomaat
TuinboonUiVeldslaVenkelknol
VleestomaatWinterpeenWitlofWitte kool

Zomer Fruit

AardbeiBanaanBramenCitroen
DruivenFrambozen KersKiwi
KruisbessenMeloen (diverse soorten)Nectarine Perzik
PruimenRode bes

Ben je nog op zoek naar lekkere recepten? Kijk dan eens tussen de recepten op joyfromjoyce.nl misschien zit er nog een lekkere zomerse maaltijd voor je tussen, zoals bijvoorbeeld een pastasalade. Hier favoriet in huis.

Vind jij de seizoensproducten van de zomer ook het lekkerst? 

afbeelding via shutterstock
Facebook Comments

Share this post