Happy momlife

Photo by Sora Shimazaki on Pexels.com
Picture of Joyce

Joyce

Moeder van 3, bonus van 1, gescheiden en opnieuw verliefd geworden. Deelt tips om met je kids te doen, lekker recepten, budget tips en de leukste uitjes!

Wat als je een juridisch probleem hebt?

Het kan zomaar gebeuren: je raakt met iemand in conflict en het wordt al snel duidelijk dat je hier zonder hulp niet uit gaat komen. Denk bijvoorbeeld aan een bedrijf waar je iets besteld hebt, maar wat niet of verkeerd geleverd wordt. Ook kan het gebeuren dat je een conflict krijgt met je baas over je contract of je salaris. In al deze gevallen kan de hulp van een jurist je veel opleveren. Wist je dat je een verzekering kunt afsluiten om te zorgen dat je altijd een beroep kunt doen op een jurist? Wij laten je zien hoe je dit doet en wij laten je ook een interessant alternatief zien.

close up photo of wooden gavel

De rechtsbijstandverzekering

Een jurist inschakelen, kan heel duur uitvallen. Dit geldt in het bijzonder voor problemen die complex zijn want daar moet een specialist zich in verdiepen en dat kost tijd. Tijd is geld en dat geld zal door iemand betaald moeten worden. Voor sommige mensen zijn deze kosten de reden dat zij afzien van de hulp van een jurist. Gelukkig zijn er manieren om deze kostenposten te voorkomen. Je kunt namelijk ook een rechtsbijstandverzekering Univé afsluiten. Met deze polis heb je altijd snel hulp achter de hand. Je kunt namelijk gelijk contact opnemen met je verzekeraar die je kan doorverbinden met een goede jurist. Deze kan vervolgens kijken naar de afspraken die je bijvoorbeeld gemaakt heb met de leverancier waarmee je in conflict ligt. Ook kan de jurist een kritische blik werpen op het contract dat je werkgever je voorgelegd heeft. Staan er fouten of onjuistheden in dit document, dan kan de jurist deze traceren en een suggestie doen zodat jij er beter uitkomt.

Geen doorlopende verzekering nodig?

Misschien heb je niet regelmatig rechtsbijstand nodig. In dat geval kun je je afvragen of het echt nodig is om een doorlopende verzekering af te sluiten. Een verzekering die je vrijwel nooit gebruikt, werpt ook niet zijn vruchten af. Besluit je om geen verzekering te nemen, dan is het goed om te weten dat je nog altijd rechtshulp kunt krijgen. Dat kan namelijk met de rechtshulp on demand optie van Univé. Dit is een eenmalige verzekering die je afsluit voor specifiek het probleem waar jij mee geconfronteerd wordt. Je kunt even naar de site van Univé gaan waar je een vragenlijst zult vinden. Vul deze vragen in en je krijgt gelijk een prijsopgave te zien. Ga je akkoord met deze kosten, dan kun je gelijk in contact komen met een jurist. Zo kun je de kosten in de hand houden terwijl je toch een beroep kunt doen op een van de beste juristen die ons land rijk is.

Gericht aan een oplossing werken

Je merkt het: of je nu een doorlopende rechtsbijstandverzekering of een eenmalige polis voor rechtshulp afsluit, een verzekering kan je veel opleveren. Aarzel daarom ook niet te lang met het inschakelen van een jurist want hoe eerder je een specialist in de arm neemt, hoe beter je aan de oplossing van jouw conflict kunt werken.

Facebook Comments

Share this post