Happy momlife

baby-22199_1280
Picture of Joyce

Joyce

Moeder van 3, bonus van 1, gescheiden en opnieuw verliefd geworden. Deelt tips om met je kids te doen, lekker recepten, budget tips en de leukste uitjes!

Wasbare luiers, wist ik er eerder maar meer van

Wij hebben nooit wasbare luiers gebruikt. Het leek mij altijd te veel gedoe en ik vond de aanschaf er van best wel duur. Maar naast alle nadelen die ik kan bedenken zitten er best veel voordelen aan wasbare luiers. Wij zijn inmiddels bijna uit de luiers, maar er als dit eerder had geweten had ik misschien wel wasbare luiers gebruikt.

Beter voor het milieu 

Een ding wat misschien wel boven aan mijn lijstje van pluspunten staat is dat het beter is voor het milieu. De wegwerp luiers zorgen voor veel mee afval per kind. Daarnaast is de uitstoot van CO2 ook groter. Wasbare luiers daar in tegen hebben een stuk minder afval en hebben een stuk minder grondstoffen nodig.

Geweldige printjes 

De wasbare luiers van nappys hebben echt geweldige printjes. Een stuk leuker dan de printjes van de wegwerpluiers die ik gebruik. Ze zijn vrolijk en als het warm weer is kun je je kleine ook prima met de wasbare luier laten lopen. Naast de verschillende printjes heb je wasbare luiers ook van verschillende materialen.

Goedkoper dan wegwerpluiers 

Waar je misschien niet direct aan denkt is dat het goedkoper is. Op het eerste oog lijkt dit natuurlijk ook anders. Je ben in de eerste aanschaf van wasbare luiers wel meer geld kwijt, maar dit zal je uiteindelijk terug betalen. Daarnaast kun je de wasbare luiers voor meerdere kinderen gebruik waardoor het een eenmalige investering is. Super handig dus om bij nummer 1 al mee te beginnen.

Sneller zindelijk

Een wasbare luier is natter dan een wegwerp luier. Dit zorgt er voor dat kinderen sneller bewust worden van poep en plas momenten. Kinderen die wasbare luiers dragen zijn gemiddeld een half jaar eerder zindelijk. Hoe lekker is dat?

Beter voor de huid 

Kinderen die wasbare luiers dragen hebben vaak minder last van luieruitslag. Dit komt mede doordat wegwerpluiers voor een deel uit plastic bestaan en gebruik maken van superabsorber dit is niet heel vriendelijk voor de billetjes. Daarnaast zitten er chemische stoffen in wegwerpluiers die voor een geïrriteerde huid kunnen zorgen. Wasbare luiers worden veelal gemaakt van natuurlijke producten die veel vocht op kunnen nemen.

Gebruik jij wegwerp luiers of wasbare luiers?

Facebook Comments

Share this post