Happy momlife

IMG_1389
Joyce

Joyce

Moeder van 3, bonus van 1, gescheiden en opnieuw verliefd geworden. Deelt tips om met je kids te doen, lekker recepten, budget tips en de leukste uitjes!

Was ik te bezorgd?

Ik ben nog nooit een moeder geweest die snel de huisarts belt. Misschien het voordeel dat mijn zus doktersassistente is en ik haar altijd eerst advies vraag, of omdat ik altijd mijn gevoel volg. Maar soms twijfel ik of ik niet wat overdreven reageer op situaties.

Een paar weken geleden werd één van de kinderen gebeten door een kat. Ik dacht er eerst niet verder bij na, maar vroeg toch even mijn zus wat wij moesten doen. Ze kwam even langs om te kijken en ondertussen zat ik al flink te googlen. Echte horror dingen kwam ik niet tegen, maar wel dat het verstandig is om langs de huisarts te gaan. Katten blijken namelijk diep door te kunnen bijten zonder dat je het door hebt. Daarnaast was ons meisje in haar hand gebeten in de buurt van haar pezen. Katten zijn niet de schoonste dieren en dragen vaak infecties bij zich. Een antibioticakuur wordt dan vaak gegeven. Oké even afwachten dus wat mijn zus zegt.

Mijn zus gaf aan dat ze mensen die door een kat gebeten worden altijd laten komen. Wij besloten dus de HAP te bellen, omdat ik toch langs wilde gaan. Ze had wat gebloed en het werd wat dikker. Ook was ze natuurlijk gebeten vlakbij haar pezen in haar hand. Een check was volgens mij niet verkeerd. Ik moet daarbij ook zeggen dat ik zelf geen ervaring heb met katten, en dus uit ga van wat de huisarts en google tegen mij zeggen. Bij de HAP aangekomen worden we serieus genomen. De arts kijkt met een lamp en trekt hier de conclusie uit dat er niet is doorbeten. Wel wil hij een kuur geven, omdat je bij katten nooit wat weet wat voor infecties hij bij zich draagt. Met een gerustgesteld hart gaan wij weer richting huis.

Toch twijfelde ik, dit kwam niet door mijn gevoel. Ik heb namelijk al vanaf dat ik moeder ben geworden (9 jaar) mijn gevoel gevolgd in het moederschap. Als ze ziek zijn en met alle andere situaties. En alles wat ik deed klopte altijd wat betreft de kinderen. Maar ik kreeg reacties van mensen uit de omgeving en online dat ze eigenlijk nooit met een katten beet naar de dokter gaan. Had ik overbezorgd gereageerd? Of nam ik het zekere voor het onzekere?

Facebook Comments

Share this post