Happy momlife

Kamado Express 5
Joyce

Joyce

Moeder van 3, bonus van 1, gescheiden en opnieuw verliefd geworden. Deelt tips om met je kids te doen, lekker recepten, budget tips en de leukste uitjes!

Wij wachten op het BBQ seizoen

Als je naar buiten kijkt heb je niet echt het idee dat je binnen enkele weken met een BBQ en een koud biertje in de tuin zit. Toch ligt de zomer op de loer en wachten wij echt op het BBQ seizoen. Zodra het mooi weer is zetten wij namelijk meerdere keren per week de BBQ aan om lekkere vleesjes te bakken. De laatste jaren BBQ-en wij op een grilplaat, maar dit komt echt niet in de buurt van een echte BBQ op kolen.

Ons oog is gevallen op een keramische BBQ een van oorsprong eeuwenoud product uit Japan dat veel gebruikt wordt door onze Amerikaanse medemens. De kamado, een keramische behuizing  met een keramische vuurring en vuurschaal, is een lekkere manier om te koken. Door het vleugje houtskool dat je proeft worden je zintuigen geprikkeld en wanneer je dit geprobeerd hebt wil je niks anders meer. Een keramische barbecue mag niet ontbreken in de tuin van de echte BBQ liefhebber. En stiekem ben ik wel heel erg benieuwd of dit echt zo is. Ik ben dol op de smaak van houtskool op mijn vlees en als het een beetje donker is vind ik het ook niet erg. Kamado Express verkoopt deze toffe BBQ’s die elke tuin een stoere uitstraling geven.

Wat eten wij tijdens een BBQ?

Wij zijn dol op BBQ-en en eten het dan ook vaak met mooi weer een paar keer per week. Ik heb meestal standaard braadworsten uit Duitsland in huis. Deze zijn gevacumeerd en kun je makkelijk een tijdje bewaren. Daarnaast maak ik graag zelf spiesjes van vlees en groentje/fruit. Dit is een stuk goedkoper dan de kant-en-klare spiesjes. Ook hamburgers doen het goed. Qua groente komen wij vaak uit op gegrilde paprika, courgette en aubergine. Maar ik zorg er ook altijd voor dat er een pastasalade is en een hele hoop fruit natuurlijk. Ooh ik kan niet wachten tot het seizoen weer begonnen is en wij onze nieuwe BBQ kunnen gaan aansteken. Lekker 0.0% biertje in mijn handen en een lekker stukje vlees op mijn bord mmmm!

Kijken jullie ook uit naar het BBQ seizoen? En wat eet jij het liefst vanaf de BBQ? 

Facebook Comments

Share this post