Happy momlife

Picture of Joyce

Joyce

Moeder van 3, bonus van 1, gescheiden en opnieuw verliefd geworden. Deelt tips om met je kids te doen, lekker recepten, budget tips en de leukste uitjes!

Waarom wij koopzegels sparen

Zoals iedereen waarschijnlijk wel weet heeft sparen bij de bank tegenwoordig nog nauwelijks zin. Het kost je bijna geld om te sparen. Wij zijn daarom begonnen (oké naast het sparen op de bank) om ook te sparen met koopzegels. Een goede manier van sparen waarbij je ook nog wat extra’s krijgt. 

Koopzegels sparen vind ik echt een ideale manier om te sparen voor onze vakantie(s) en voor de feestdagen. De boekjes lever ik in en doe het geld apart. Ideaal! En je hebt niet eens door dat je extra uitgeeft, want ik bereken het gewoon mee in ons boodschappenbudget.

Bij de bank krijg je nog amper een rente, maar bij het inleveren van je koopzegel boekjes krijg je altijd iets extra. Bij de Albert Heijn is dit 6%! Bij de Jumbo en Coop is het 4%. Hier in het dorp doet de jumbo (helaas) niet aan koopzegels, maar de Coop hier om de hoek wel.

Bij de Coop kun je een koopzegel kopen bij iedere €0,50 die je uitgeeft. Bij de Jumbo en Albert Heijn is het per euro. Bij deze twee winkels betaal je €0,10 per zegel en bij de Coop €0,05. Daarnaast is het ook nog verschillende per winkel hoeveel zegels je moet sparen voordat je boekje vol is. Makkelijk sparen, je hoeft er niks voor te doen. Oké het plakken van de zegeltjes natuurlijk wel.

Marketing? 

Natuurlijk is het wel marketing. Want als jij ergens koopzegels kunt sparen en je wilt graag op die manier sparen dan ga je ook terug naar die winkel. Daar kun je overigens ook alleen maar je boekje inleveren. Heel slim dus van een winkel om dit wel aan te bieden.

Wij sparen nu al een aantal jaren koopzegels en het is iedere keer als ik het boekje inlever een mooi extraatje voor de leuke dingen die wij ieder jaar doen. Naast koopzegels sparen wij ook gewoon. 

Spaar jij ook koopzegels?

Facebook Comments

Share this post