Happy momlife

shutterstock_89737843
Joyce

Joyce

Moeder van 3, bonus van 1, gescheiden en opnieuw verliefd geworden. Deelt tips om met je kids te doen, lekker recepten, budget tips en de leukste uitjes!

Waarom werken in de kinderopvang?

Toen ik net zwanger was van Aron begon ik met een opleiding pedagogisch medewerker. Daarbij hebben ik op verschillende plekken stage gelopen. In het ziekenhuis op de kinderafdeling maar ook bij een kinderdagverblijf. Het was niet helemaal mijn ding, maar ik vroeg een vriendin waarom zij werken in de kinderopvang wel leuk vindt. Er zijn namelijk een heleboel vacatures bij bijvoorbeeld werkenbijcompananny.

Door Ilse – Wat ik leuk vind aan werken in de kinderopvang is dat ik kinderen zie opgroeien tot echte mensen. Samen met de ouders sta jij centraal in het leven van het kind en mag je ze ook dingen leren waar ze hun hele leven profijt van hebben. Je bent de hele dag bezig met het kind. Ik heb een aantal punten voor jullie opgesomd waarom ik mijn werk zo leuk vind. 

Geen dag is gelijk 

Ik ben dol op de variatie die het biedt. Elke dag ziet er anders uit. Je bent bezig met de ontwikkeling van de kinderen. Natuurlijk zit er wel een vast ritme in de dag, maar je weet nooit hoe pietje zich die dag voelt of gaat gedragen. Soms zijn we langer buiten of langer creatief dan in eerste instantie de bedoeling was. Eigenlijk passen wij ons de hele dag aan aan de kinderen , op de vaste en verplichte dingen na.

De kinderen en ouders 

Ieder kind is uniek en met ieder kind heb je wel een band. Dit zegt niet altijd dat ieder kind je even leuk vindt, maar met ieder kind zul je leuke momenten beleven en minder leuke momenten. Je kunt vaak lekker even me ze knuffelen en kletsen over van alles. Voor de kinderen ben je heel belangrijk en voor de ouders natuurlijk ook. Met de ouders heb je contact over het kind. Even snel vertellen wat er speelt ’s ochtends als het kind gebracht wordt en even kort vertellen hoe de dag was als het kind weer opgehaald wordt. Wij werken bij ons op het werk met een app waarbij wij de ouders makkelijk op de hoogte kunnen houden door een dagboekje en het maken van foto’s. Ouders zijn hier heel erg blij mee!

Dankbaar werk 

Ik vind het werken in de kinderopvang heel dankbaar. Ouders kunnen hierdoor gewoon aan het werk en hoeven zich geen zorgen te maken over hun kinderen. Dit merk je ook vaak wel tijdens festiviteiten. Ouders bedankje graag voor je inzet en dit stukje waardering is enorm fijn in het werk!

Nooit alleen 

Het werken doe je nooit alleen. Je bent altijd samen met een collega en samen ben je verantwoordelijk voor je eigen groep. Een gezellige groep mensen waarbij je van iedereen wel weer iets kunt leren.

Creatief werken 

Ik vind mijn werk ook erg creatief. Naast dat creatief moet kunnen plannen zijn er nog meer creatieve zaken die je moet kunnen toepassen. Je moet eigenlijk altijd kunnen inspelen met een creatieve oplossing. Als de kinderen bijvoorbeeld alleen maar ruzie maken moet je soms een leuke activiteit bedenken om ze weer positief bezig te laten gaan. Daarnaast bieden wij ook creatieve activiteiten aan. Lekker knutselen, muziek maken, dansen of andere leuke activiteiten alles komt van pas.

Het kind zien groeien

Daarnaast blijf ik het interessant vinden om kinderen te zien groeien. Niet alleen in de lengte maar ook in hun gedrag en ontwikkeling. Dit zie je natuurlijk in hun normale gedrag heel erg toe maar ook tijdens de activiteiten die wij aanbieden.

Lijkt het werken in de kinderopvang jou leuk? 

Facebook Comments

Share this post