Comments (6)

Hier inderdaad ook veel in het boek gekeken en gelezen. Wist inderdaad niet dat het onderzoek erachter onderuit gehaald is, maar zoals je zelf al aangeeft, was het meer een houvast/rode lijn dat je kindje dingen aan het leren is. En als je iets wilt leren en het lukt niet, frustreert dat. Wij kunnen dat uitspreken/schelden/weet ik veel wat, maar zo’n kleintje kan alleen maar huilen. Het is vooral het feit dat je weet dat anderen ook mer die periodes zitten. Of dat nu groeisprongetjes zijn of niet; weten dat het overgaat biedt net dat beetje support dat je soms nodig hebt

Ik vind het ook een fijn boek. Vooral de spelleyjes die er in staan om bepaalde vaardigheden te stimuleren of uit te dagen. Ik kan dingen koppelen die ik nu niet helemaal zelf hoef uit te zoeken. Het is geen bijbel, meer een leidraad.

Ik vond het boek dus helemaal niet fijn voelde me er extra onzeker door. Het klopte ook telkens niet. Volgens hen begon de ontwikkeling van mijn dochter ook pas na drie weken omdat ze dan pas geboren had moeten worden. Dat alleen al is vreemd alsof ze in de eerste drie weken van haar leven niets leert. Maar goed ik was in die periode ook depressief dus misschien lag t daar ook wel aan dat ik het niets vond. Heb hem nog steeds in huis dus wie weet bij de volgende…

Vind het best wel apart om te lezen dat er serieus mensen zijn die het boek zo letterlijk nemen dat ze denken dat hun kind een ontwikkelingsachterstand heeft omdat het niet gelijk loopt met wat er in het boek staat. Ik heb Oei ik groei nooit gelezen, geen enkel opvoedkundig boek trouwens. Wanneer ik me iets afvraag Google ik het meestal of ik kijk op een forum.

Ik vond het een super handig boek bij ons kindje. Het gaf mij veel duidelijkheid over waarom de kleine gefrustreerd of iets dergelijks was.

Ja, maar bijna elk onderzoek wordt wel door een andere wetenschapper onderuit gehaald. Dat wil helemaal niet zeggen dat het niet klopt. De wetenschap is ook een wereld van ego’s en belangen… Mijn ervaring met mijn dochtertje is ook dat het gewoon klopt. Ik heb er veel aan gehad. Maar inderdaad: verwacht alleen als ouder dan niet dat je kindje precies op de gemiddelde dag van de sprong ook de sprong maakt en in één keer alles kan wat bij die sprong hoort. Maar dat stond volgens mij ook tig keer in het boek. Het gaat met elke sprong om een periode van een aantal weken volgens mij (excuus, heb boek niet bij de hand). Ik vond het leuke daaraan bij mijn dochtertje: je kan dan zien wat de voorkeuren van de kindje zijn. De dingen die bij die sprong horen (en dat zijn er nogal wat meen ik me te herinneren) die ontwikkelen ze als eerste.

Leave a Comment

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

SCROLL TO TOP