Happy momlife

woman wearing white long sleeved shirt
Picture of Joyce

Joyce

Moeder van 3, bonus van 1, gescheiden en opnieuw verliefd geworden. Deelt tips om met je kids te doen, lekker recepten, budget tips en de leukste uitjes!

Waarom moeten haarproducten op elkaar aansluiten?

Een goede bos haar geeft jou een goed gevoel. Daarom doe je ook alles eraan om het goed te verzorgen. Dat doe je bijvoorbeeld door gezond te leven en voorzichtig te zijn met je haar. Daarnaast gebruik je ook de juiste producten. Dat zijn bijvoorbeeld de middelen van Kérastase. Wanneer je op zoek gaat naar producten, dan kijk je wel naar wat bij elkaar past. Daar is een goede reden voor. Wat die reden is, kan je op deze plek leren. Zo kan je alleen maar nog beter voor jezelf zorgen.

woman wearing white long sleeved shirt

Voor alle verschillende fases

Er zijn eigenlijk verschillende fases te onderscheiden als het om je haar gaat. Het gaat om het reinigen, het verzorgen en het dragen van je haar. Dat geeft dus ook al direct aan waarom je verschillende producten nodig hebt. Waardoor je dus ook direct begrijpt waarom je jouw producten op elkaar wilt laten aansluiten. Je wilt de middelen die je gebruikt bij het dragen er op de juiste manier uit wassen. Zoals je ook je haar daarna wil verzorgen op de ideale manier. Producten op elkaar laten aansluiten is de beste manier om dit te doen.

Het reinigen van het haar

Jouw haar krijgt de gehele dag allerlei dingen te verduren. Niet alleen de middelen die je erin smeert om te modelleren. Ook zaken zoals neerslag en vervuiling hebben een effect op je haar. Daarom moet je dus ook middelen gebruiken die dit allemaal uit jouw haar kunnen spoelen. Zo is het mooi schoon en fris. Daarmee leg je dan ook direct een belangrijke basis voor de volgende stap. Wanneer je het gaat reinigen begint namelijk het voeden en verzorgen ook. Daar kan je dan verder me aan de slag gaan bij de volgende stap.

Goed voeden en verzorgen

Het is niet alleen belangrijk dat jouw haar goed schoon is. Het moet ook sterk en gezond blijven. De manier waarop je je leven inricht speelt daar een rol in. Dat neemt niet weg dat je ook wel iets extra’s kunt doen. Wat jouw shampoo je niet kan geven, kan een conditioner wel geven. Daarom is het ook belangrijk om deze twee producten op elkaar te laten aansluiten. Wanneer je namelijk door wassen en verzorgen je haar in de ideale staat brengt, dan wordt het ook gemakkelijker om het goed te modelleren. Zo heb je er dus op alle vlakken ook iets aan.

Passend bij jouw type

Tot slot zoek je ook een leave-in product. Dit is het middel waarmee je het modelleert. Dat kies je op basis van hoe gemakkelijk je het ook weer uit kan wassen. Daarnaast is het fijn wanneer het precies op jouw haartype gesneden is. Dat geldt overigens net zo goed voor de shampoo en conditioner. Kies altijd producten die bij jouw haarkleur en haar type passen. Elke soort haar heeft nu eenmaal een ander soort verzorging nodig. Daarom is het ook zo slim om producten te kiezen die precies bij elkaar passen. Zo haal je er het beste uit.

Facebook Comments

Share this post