Persoonlijk

Waarom een moederfiets mij handig lijkt

Zoals je waarschijnlijk wel al weet hebben wij geen auto, sterker nog ik heb geen rijbewijs. Het gevolg? Ik doe alles op de fiets. Helemaal niet erg en al helemaal niet zielig, want ik ben graag buiten. Voorheen fietste ik op een doodnormale damesfiets en momenteel fiets ik op een hippe pistache kleurige omafiets. Maar een moederfiets staat nog altijd op mijn lijstje. 

De voordelen van een moederfiets

Een moederfiets heeft vaak een lage instap, dit is handig als je een fietsstoeltje voorop hebt bijvoorbeeld. Hierdoor hoef je geen vreemde capriolen uit te halen om op je fiets te stappen. Ook heeft een moederfiets vaak een slot op het stuur, hierdoor kan je fiets niet opeens om klappen. Een bok in plaats van een fietsstandaard hierdoor staat je fiets een stuk stabieler. Ook heeft een moederfiets vaak een lange bagagedrager. Je kunt hierdoor een fietsstoel én fietstassen op je fiets bevestigen. Tevens is de ruimte tussen het stuur en de zadel ruimer. Handig met een fietsstoel en een eventuele bolle baby buik. Door de extra ruimte kun je makkelijker op en af stappen.  Allemaal voordelen die ik wel goed kan gebruiken op mijn fiets.

Maar nu

Op dit moment doe ik het nog met mijn omafiets, een stoeltje voorop en een stoeltje achterop. Het werkt prima, maar ik mis wel een plek waar ik mijn boodschappen op kan plaatsen. Maar wat ik vooral mis? Een fiets die ik niet 100x van de grond hoef te rapen omdat hij weer eens is omgevallen. En ik kan je vertellen dit is echt niet handig met een kleintje op je arm. Maar voor nu moet ik het er mee doen, mijn huidige fiets heb ik nog niet zo lang en het is gewoon zonde om een nieuwe fiets aan te schaffen.

Mede moeders ik ben benieuwd hebben jullie een moederfiets in jullie bezit? Of doen jullie het op een normale fiets? 

 

JFJ

Facebook Comments
Previous Post Next Post

heb je deze blogs al gelezen?

15 Comments

 • Reply Elisabeth

  Ik heb een hele fijne moederfiets. Heel blij mee! De Gazelle Bloom, net als Laura 🙂

  29/02/2016 at 2:16 pm
 • Reply Manon

  Ik heb een mamafiets en ik ben er echt dol op! Ik hield nooit van fietsen maar sinds ik deze fiets heb en natuurlijk samen met mijn kind kan fietsen ben ik fietsen echt leuk gaan vinden. Ik fiets alleen als ik daar zin in heb en vaak ook gewoon voor de lol of een klein boodschapje maar daarom vind ik het denk ik ook zo leuk haha. Niks moet, alles mag!

  29/02/2016 at 2:29 pm
 • Reply Janinka

  Hier ook een mama fiets, ideaal! 36 weken zwanger en een dreumes van 14 maanden voorop, ik pas er nog steeds makkelijk tussen en kan nog met fatsoen opstappen. Dochter in de stoel tillen is een ander verhaal maar dat komt niet door de fiets . Ik heb ‘m tweedehands, weet zo niet meer wat ie destijds kostte maar duur vond ik ‘m zeker niet! Maar zou echt niet anders meer willen

  29/02/2016 at 2:44 pm
 • Reply Mama van Dijk

  Ik heb inderdaad ook een mamafiets! Maar vind het eigenlijk best lastig om met zo’n klein humpie dat nog niet kan lopen op pad te gaan. Een kleine buggy aanschaffen zou wellicht nog een optie zijn. Hoe doe/deed jij dat als je ergens heen ging (zonder winkelwagenkarretje waar je haar makkelijk in kan zetten)

  29/02/2016 at 3:11 pm
  • Reply Joyce

   Ik heb dan de draagzak in mijn tas!

   29/02/2016 at 4:03 pm
   • Reply Mama van Dijk

    Oh, slimmerd dat zou inderdaad wel een goede zijn geweest ja. Maar een heel sterke rug heb ik niet, denk dat ze er nu toch wel te zwaar voor is. Of ik te slap XD!

    29/02/2016 at 6:46 pm
 • Reply Marijke

  Een normale fiets. Even wennen vooral met oo en afstappen met zo’n zitje voorop. Maar het went. Als hij san straks echt naar achter gaat, wat allang had gemoeten, maar ik vind het zo gezellig dat hij voorop zit. Goed dan zal ik dus zeker de bagagedrager missen. Maar misschien dan een leuke mand aan het stuur ofzo

  29/02/2016 at 6:24 pm
 • Reply Jolanda

  Hier ook heel blij met een mamafiets van Batavus! Vooral stuurslot en dubbele standaard vind ik onmisbaar. En nog met fietstassen achter het achterzitje (past net). Helaas wordt dochter langzamerhand wat te groot voor het voorstoeltje, maar zit zoonlief nog achterop. Wordt tijd voor zelf-fietsen…

  29/02/2016 at 8:46 pm
 • Reply Maaike

  Heb ook een gazelle bloom gehad….was fijn, waar ik destijds een voordrager met krat op heb laten zetten om het gewicht te verdelen omdat ik met buggy, 1 kind achterop en fietstassen achterover kieperde….maar eigenlijk vind ik de miss grace van gazelle waar ik nu op fiets nog fijner (en 100x mooier), waar ik een achterdrager op heb laten zetten….. heeft een stuurslot, dubbele standaard en een voordrager, waar ik met een krat heel veel spullen in kwijt kan… en niet omkieper..

  29/02/2016 at 9:05 pm
 • Reply Simone

  Ik ben ontzettend op zoek. Ik twijfel wat ik wil. Een moederfiets of bakfiets. Voor nu heb ik het fietsstoeltje maar even tijdelijk op mijn oude fiets gezet. Maar een moederfiets lijkt me ideaal. Heerlijk om lekker met je kleintje te fietsen nu het weer weer mooier wordt!

  29/02/2016 at 9:06 pm
 • Reply lodi

  Ik heb nu 8 jaar mijn moeder fiets en nog 1 kind af en toe achter op. Nog steeds vind ik het ideaal. Ik fiets veel en vooral nu vind ik de lage instap met boodschappen doen ( altijd veel te volle tassen) prima. De fiets is stabiel, ook door de midden standaard. Het voorstoeltje gebruik ik nu om mijn handtas in kwijt te kunnen 😉

  29/02/2016 at 9:59 pm
 • Reply Jeske

  Ik heb altijd een normale fiets gehad. Wij hebben maar 1 auto en doe dus ook veel met de fiets. Mijn reden om Geen moederfiets te nemen is het stuur. Zodra je geen voorstoeltje meer hebt dan is het een beetje gek… Dat grote stuur, lijkt mjj ook niet lekker fietsen. Ik droom van deze fiets: http://www.madsencycles.com/ Lijkt me zo handig een bak achterop!

  29/02/2016 at 10:02 pm
 • Reply Nathalie

  Zelf altijd alles op de gewone fiets gedaan met de meiden!
  Sinds afgelopen voorjaar fietsen ze alles zelf en heb ik een nieuwe fiets waar geen kids meer op zitten. Destijds toen de oudste geboren is heb ik wel een moederfiets geprobeerd maar vond het niet prettig en hebben drie jaar een bakfiets gebruikt.

  29/02/2016 at 11:32 pm
 • Reply Jessica

  Dat staat ook op mijn lijstje voor later… Een echte mama fiets. Lijkt me wel echt heel fijn…

  01/03/2016 at 8:49 pm
 • Reply anna

  wel een hele leuke fiets die je nu hebt! Is die van Popal? Welk type is het?

  18/01/2017 at 2:18 pm
 • Leave a Reply