Moederschap

Waarom mama zijn nooit verveelt

Als moeder ben je eigenlijk altijd bezig, tenminste ik wel. Ben je niet aan het spelen met de kinderen dan zijn er wel andere dingen die gedaan moeten worden. Vaak ben ik dan ook blij wanneer het 20:00 uur is en ik op de bank kan ploffen met een kop thee (en chocolade). 24/7 bij je kinderen is erg intensief (maar wat ben ik dankbaar dat ik dit mag doen!). Het mama zijn verveelt dus nooit. Maar waarom verveelt het mama zijn nooit? 

 • Met een bijna peuter in huis kan het hier overdag een chaos zijn. Besluit ik tussendoor het speelgoed op te ruimen? Dan hoef ik mij maar om te draaien en ik kan weer opnieuw beginnen.
 • Schudden met een drinkbeker is onwijs leuk, vooral wanneer er iets uit komt.
 • Kruimels, kruimels, kruimels. Ik heb soms werkelijk waar geen idee waar de kruimels vandaan komen. En ik snap best dat mensen een kruimeldief aanschaffen zodra ze een kleintje krijgen
 • Stofzuigen is het meest ondankbare werk dat je kunt doen als moeder. Je stofzuigt en dweilt je huis en nog geen 5 minuten later zijn er op onverklaarbare wijze weer allemaal kruimels ter voorschijn gekomen. Hoe dan?
 • Of wat dacht je van de was? Ik heb echt het idee dat de wasmanden nooit leeg raken hier. Nu heb ik het geluk dat mijn man de taken van de was op zich heeft genomen, maar de was in de keuken, in de manden stoort mij enorm. Misschien moet ik zelf wat vaker de was doen?
 • Zo alles is aan de kant en kinderen slapen, dacht je. Op dat moment begint natuurlijk één van de twee te roepen/huilen.
 • Maaaamaaaaaa? Maaamaaaa? Joehoe papa is er ook nog hoor.  ;p
 • Een huis dat helemaal schoon is? Nee als ik denk dat ik alles heb gehad ontdek ik weer vieze vlekjes op de ramen en moet ik eigenlijk de ramen wassen.
 • Zelfs op de wc hoef ik mij niet te vervelen en mag ik na elke keer plassen de wc rol opnieuw oprollen

En als ik het allemaal terug lees dan denk ik eigenlijk valt het allemaal wel mee. Die kleine rot klusjes kun je prima af en toe even links laten liggen, want hé ik ben gekke henkie niet hoor en ga echt niet elke week mijn ramen wassen. Soms moet je gewoon even accepteren dat je pinterest perfect huis met 2 (straks 3) kinderen niet meer bestaat.  En ik doe alle taken die bij het mama horen met liefde hoor, maar soms heb ik er gewoon even geen zin in.

En herken jij je hierin? Of valt het bij jullie allemaal wel mee? 

Facebook Comments
Previous Post Next Post

heb je deze blogs al gelezen?

5 Comments

 • Reply Dita

  Mama zijn is idd zo leuk en fijn. En die kleine dingen, ach… die horen er bij 😉

  16/03/2017 at 6:41 am
 • Reply Tineke

  Haha vooral dat stofzuigen, verschrikkelijk! Maar ik doe het met alle liefde!
  Liefs

  16/03/2017 at 9:50 am
 • Reply Kim

  Oh ja, dat stofzuigen. op het moment dat ik de stofzuiger opruim zie ik overal alweer wat liggen. En dan die kruimels!

  16/03/2017 at 12:25 pm
 • Reply kim

  Hahaha erg leuk geschreven en ERG herkenbaar ook! Zeker het dweilen is dramatisch.. Alleen naar de wc? Vergeet het maar haha!

  16/03/2017 at 3:58 pm
 • Reply Vlijtig Liesje

  Nee, dat is zeker herkenbaar. En ik vind daarnaast ook dat je als moeder voortdurend in beweging blijft doordat je kind zich verder ontwikkelt. Zelfs als het even rustig is, verandert je kind weer, en moet je weer aan de bak.

  17/03/2017 at 10:55 am
 • Leave a Reply