Happy momlife

Joyce

Joyce

Moeder van 3, bonus van 1, gescheiden en opnieuw verliefd geworden. Deelt tips om met je kids te doen, lekker recepten, budget tips en de leukste uitjes!


WAAROM JE DIT VOORJAAR NOG EEN TUINKAMER WILT

Langer buiten genieten van je favoriete seizoenen, terwijl het buiten al een stuk minder lekker is, wie wil dat nu niet? Met een tuinkamer ben je niet langer afhankelijk van het Hollandse klimaat en krijg je er meteen wat extra vierkante meters leefruimte bij. Of wat dacht je van een aluminium overkapping? Ook hier kun je het hele jaar plezier van hebben. Benieuwd naar de voordelen? Ik deel ze met jullie!

Wat is het verschil tussen een serre en tuinkamer?

Een serre is een volledig geïsoleerd systeem, waardoor je meer woonruimte creëert. Een tuinkamer is een niet-geïsoleerd systeem, waarmee je als het ware je seizoen verlengt.

Vaker buiten

Met een tuinkamer heb je een afgesloten tuinkamer. De wanden zorgen ervoor dat je beschermd bent tegen wind en ander slecht weer. Doordat de wanden van een tuinkamer veelal doorzichtig zijn of van glas bijvoorbeeld voelt het alsof je buiten bent. hoe fijn is dat? Buiten kunnen zitten en het niet koud en nat hebben? Je kunt het hele jaar door buiten zitten en genieten van je tuin. Ook ideaal bij rijtjeshuizen bijvoorbeeld. Bij ons kun je hem prima plaatsen tussen twee schuurtjes, waardoor je een fijn afgesloten plekje krijgt. De meeste buren hebben daar dan ook een tuin overkapping.

Flexibiliteit

Tijdens koude dagen zit je met de heater aan lekker beschut achter glas. Als het warmer wordt, schuif je de pui helemaal opzij, waardoor je in een handomdraai weer wat meer tuin tot je beschikking hebt. Stem de accessoires, schuttingen of tegels af op de kleur van het frame voor eenheid en rust. Meestal zijn veranda’s duurzaam en gemaakt van aluminium met een dak van glas.

Meer leefruimte

Dankzij een veranda/tuinkamer krijg je er ook een flink stuk extra vierkante meters leefruimte bij, heerlijk! Maak het leefbaar door voor comfortabele meubels te kiezen en creëer hoekjes met een mooie fauteuil of hangstoel. Verlichting en accessoires maken de sfeer compleet. Handig: omdat je in zo’n tuinkamer heerlijk beschut zit, ben je hierbij niet langer beperkt tot alleen outdoor spullen. Een kleedje op de grond kan dus ook prima!

Relatief voordelig

Omdat je met een tuinkamer je woning niet hoeft uit te bouwen en dus minder bouwkundige kosten hebt zoals bij een serre, is het een relatief voordelige optie. Maar ook het systeem op zich is voordeliger dan een serre, omdat er met andere profielen en niet geïsoleerd glas wordt gewerkt.

Ik zie het wel zitten zo’n tuinoverkapping jij ook?

Facebook Comments

Share this post