Happy momlife

angkor-cambodia-khmer-travel-temple-stone-1443363-pxhere.com
Picture of Joyce

Joyce

Moeder van 3, bonus van 1, gescheiden en opnieuw verliefd geworden. Deelt tips om met je kids te doen, lekker recepten, budget tips en de leukste uitjes!

Waarom is een reisverzekering ideaal voor avonturiers?

Het leven is een aaneenschakeling van risico’s, maar dat wil niet zeggen dat je al deze risico’s daarom ook maar klakkeloos aan moet gaan. Dit geldt in het bijzonder wanneer je op reis bent. Tijdens je vakantie ben je vaak op plekken die je niet goed kent en waar je dus afhankelijker bent dan wanneer je in Nederland bent. Alleen om die reden al is het belangrijk om een goede verzekering af te sluiten. Een reisverzekering is ideaal voor mensen die zorgeloos op vakantie willen gaan. Gaat er namelijk een keer iets mis, dan kun je een beroep doen op je verzekering om deze vervelende situatie tot een goed einde te brengen. Dat scheelt niet alleen een hoop stress, het kan je ook heel veel geld schelen.

 

Welk voordeel levert een reisverzekering je op?

Als je een reisverzekering wilt afsluiten, kun je naar de site van een verzekeringsmaatschappij als bijvoorbeeld Univé gaan. Je kunt hier kiezen uit een kortlopende verzekering, geschikt voor eenmalige vakanties, en een doorlopende verzekering die het hele jaar geldig is. Je kunt ook nog aanvullende opties toevoegen, bijvoorbeeld een annuleringsverzekering Univé. Bestaat er een kans dat je niet op vakantie kunt gaan en dat je je reis moet afzeggen? Dan kun je je verzekering gebruiken om de gemaakte kosten vergoed te krijgen. Zo kun je je reis meteen nogmaals boeken in plaats van eerst weer lang te moeten sparen om een nieuw ticket te kopen. Ook wanneer je al op reis bent, maar plotseling je vakantie moet afbreken, kun je contact opnemen met je verzekering om de terugreis zo snel mogelijk te boeken. Kijk even goed naar welke annuleringsverzekering je nodig hebt, want ook hier kun je kiezen uit een kortlopende en een doorlopende optie. 

Let goed op je dekking

Een reisverzekering komt altijd met een specifieke dekking voor een bepaald gebied. De meeste verzekeringen zijn standaard bedoeld voor landen in Europa. Het kan zijn dat ook landen rondom de Middellandse zee tot Europa worden gerekend, dus controleer de voorwaarden van je verzekering even goed. Ben je van plan om buiten Europa te gaan reizen, dan kun je een aanvullend pakket nemen waarmee je over de hele wereld gedekt bent. Reis jij voor werk? Ook dan kun je een speciale aanvulling nemen omdat je tijdens werk, je particuliere verzekering niet kunt gebruiken. 

Sluit je verzekering vandaag nog af

Staan jouw koffers al klaar, maar heb je nog geen reisverzekering afgesloten? Dan is het tijd om in actie te komen. Het kost je slechts een paar minuten om je reisverzekering af te sluiten. Je kunt even naar de site van je verzekeringsmaatschappij gaan, door de voorwaarden bladeren en bekijken welke aanvullingen je wilt hebben. Vervolgens krijg je te zien wat je maandelijkse premie wordt en wanneer je hiermee akkoord gaat, kun je je polis gelijk afsluiten. Je bent nu gelijk verzekerd dus je kunt morgen met een gerust gevoel vertrekken. Wij wensen je alvast een heel fijne reis!

Facebook Comments

Share this post