Happy momlife

IMG_1318
Picture of Joyce

Joyce

Moeder van 3, bonus van 1, gescheiden en opnieuw verliefd geworden. Deelt tips om met je kids te doen, lekker recepten, budget tips en de leukste uitjes!

Waarom hebben wij dit eigenlijk nog

Gisteravond zat ik op de bank en had ik de televisie aan staan om wat te kijken. Ik besefte mij opeens dat ik echt al heel lang geen normale televisie had gekeken en vroeg mij op dat moment af of er uberhaupt nog programma’s zijn die wij op de kabel televisie kijken? Is het dan niet zonde van het geld om een volledig pakket af te nemen? 

Als wij samen op de bank ploffen ontdekken wij al snel dat er niks op televisie is en als er al iets op televisie te zien is dan kunnen wij het vaak ook gratis online kijken (NPO gemist) of via videoland bijvoorbeeld. Het is dus best zonde om te betalen voor een televisie pakket die wij eigenlijk niet gebruiken. Net als het het kinderpakket dat wij er destijds bij namen, inmiddels is hij opgezegd en dat scheelt toch €5,- per maand en toch weer €60,- per jaar. Een pakket waarvan maar één zender gebruikt wordt vind ik zonde. Ze kunnen dan net zo goed iets op Netflix uit zoeken aan gezien wij hier een abonnement hebben.

Netflix hebben wij al vanaf het begin, super handig! Ik heb een aantal jaren een toffe samenwerking met Netflix gehad, waardoor wij gratis konden kijken (en naar Londen gingen). Heel tof! Tegenwoordig betalen wij het gewoon zelf en delen wij het abonnement met mijn schoonouders. Heel handig, want zo kun je de kosten delen. Wij hebben het grote pakket waardoor je ook tegelijk kunt kijken, dat is wel zo handig. Netflix heeft voor iedereen in het gezin een ruim abonnement en voor Ro en mij, en ons samen is er voldoende te bekijken. Onze Kijk Lijst is heel lang inmiddels haha!

Daarnaast hebben wij ook nog een videoland account waar wij gebruik van mogen maken. Regelmatig kijken wij hier ook een serie op of kijken wij een programma terug die wij gemist hebben op RTL. Wij kijken eigenlijk nooit meer iets in real life op televisie, omdat wij meestal te laat zijn haha! Eerst nog druk bezig en dan televisie kijken zorgt ervoor dat wij een deel van de serie missen. Dan kun je ervoor kiezen om terug te spoelen bij ons televisie abonnement, maar dat doen we niet zo vaak.

Zoals je wel kunt lezen gebruiken wij ons normale televisie abonnement niet zoveel meer. Nu heb ik zitten kijken of het ook voldoende scheelt om het bijvoorbeeld op te zeggen. Wij betalen nu €42,50 met televisie en internet, als wij alleen voor internet zouden gaan betalen wij €35,- per maand. Een besparing van €7,50 per maand en en besparing van €90,- per maand. Als ik de twee bedragen bij elkaar op tel bespaar ik dus €150,- per jaar en dat vind ik wel erg aantrekkelijk. Ik ga het hier thuis nog maar eens in de groep gooien.

Kijken jullie nog veel “kabel” televisie? 

Facebook Comments

Share this post