Happy momlife

shutterstock_416963155
Picture of Joyce

Joyce

Moeder van 3, bonus van 1, gescheiden en opnieuw verliefd geworden. Deelt tips om met je kids te doen, lekker recepten, budget tips en de leukste uitjes!

Waarom een e-visum aanvragen je meer tijd bespaard

Op reis gaan kost vaak al veel voorbereidend werk. Zo moet je inpakken, misschien wel inentingen halen en je huis klaar maken voor vertrekken. Mocht je binnenkort op reis gaan dan heb je misschien wat aan de tip dat je tegenwoordig online je visum kunt aanvragen. Klinkt handig hé? Ik ga je er meer  over vertellen. 

Wat is een visum en waar heb je hem nodig? 

Misschien ben je het wel eens tegen gekomen tijdens het boeken van de vakantie, het visum. Maar wat is het? Nou eigenlijk is “Gewoon” een papiertje waarop toestemming wordt gegeven om in een en door land te mogen reizen. Het is een officieel document die moet voldoen aan een paar regels. Zo heb je een reisvisum, werkvisum en een studentenvisum. Daarnaast zit er ook nog verschil in de tijd dat je mag verblijven in het het land. Gelukkig kun je tegenwoordig een visum makkelijk online aanvragen.

Voor welk land heb ik hem nodig? 

Als Nederlander mogen wij binnen de meeste landen binnen de EU vrij reizen met een paspoort of id kaart. Wil je verder weg? Dan bestaat de kans dat je een visum nodig hebt. Denk bijvoorbeeld eens aan Turkije, daar heb je een visum voor nodig. Je moet deze minimaal 48 uur voor vertrek aanvragen en het handige is dat je dit gewoon kunt doen vanaf de bank of zelfs vanuit je bed. Een e-visum voor Turkije heb je binnen no-time aangevraagd en kun je binnen 5 minuten geregeld hebben. Ook kun je een spoedaanvraag doen, dit is gemiddeld met 14 minuten afgerond.

Ook voor deze landen heb je een visum nodig: Australië, Canada, Indonesië, Cuba, Rusland,

Hoe werkt het? 

Het is eigenlijk heel makkelijk. Wat je nodig hebt is een naam, paspoortnummer en BSN. Het is ook mogelijk om voor iedereen tegelijk een visum aan te vragen. Ga je dus met het gezin dan kan moeders alles regelen. Je klinkt op het land waarvoor jij een visum nodig hebt en vult de vragen in. Daarna hoef je alleen nog maar af te rekenen. Dit kan met iDEal, Creditcard, Paypal of bancontact.

Zoals ik net al aangaf is het ook mogelijk om een spoedvisum aan te vragen. Het duurt meestal 3 dagen om hem in huis te hebben, maar bij een spoedaanvraag gaat dit dus veel sneller. Je kunt dit gemakkelijk aanvinken op het aanvraagformulier. Handig toch?

Tijd over! 

Het online aanvragen gaat een stuk sneller waardoor je genoeg tijd over hebt om andere leuke vakantie voorbereidingen te treffen. Wat dacht je van een nieuwe garderobe scoren? Of nog even je zelf verwennen bij de schoonheidssalon of een zonnebankkuur? Ik weet in ieder geval genoeg dingen die ik kan doen met de tijd die ik overhou. Helemaal met een gezin van 5 is er genoeg te doen.

Heb jij wel eens een visum aan moeten vragen? Deed je dit online of op de “ouderwetse” manier? 

Facebook Comments

Share this post