Erop uit

Waarom een camping leuk is met kinderen

Afgelopen weekend gingen wij naar de camping waar Carmelina en haar gezin stonden. Het was heerlijk weer en wij hadden het ultieme vakantie gevoel. Precies het gevoel dat wij hadden toen wij voor het eerst gingen kamperen met Aron. Terwijl wij daar waren zag ik allerlei redenen waarom een camping nou zo leuk is. 

Spelen

Kinderen leggen op een camping heel makkelijk contact en het lijkt wel alsof ze makkelijker met elkaar spelen. Aron maakte gisteren tijdens het eten een vriendje en wij hebben hem de hele avond amper weer gezien. Het ging zo gemakkelijk en zo natuurlijk. Geen moment heeft hij zich verveeld.

Ook is er op een camping vaak voldoende te doen voor kinderen. Denk aan speeltuinen, zwembaden en zandbakken. Maar ook voor de aller kleinste is er voldoende vermaak. Sofie heeft gisteren heerlijk genoten van het buiten spelen in het gras en met het kleine baby zwembadje.

Animatie team

Daarnaast heb tegenwoordig op heel veel campings een animatie team. Leuk voor kinderen om allerlei activiteiten mee te doen. Vaak beginnen ze in de ochtend met een soort van ochtend gymnastiek en sluiten ze ‘s avonds af met een voorstelling of voorlezen. Een leuke belevenis voor kinderen. Bij het animatie team is vaak een ruim aanbod aan activiteiten. Creatieve, sportieve en animatie activtieten worden aangeboden.

Blij met weinig

Op een camping zijn de voorzieningen altijd minder, maar ik heb Aron nog nooit horen klagen. Even snel douchen onder een lauwe of zelfs koude douche? Geen probleem! Ook de televisie heeft hij geen enkel moment gemist, er is genoeg te doen.

Tijdens het kamperen ben je even in een andere wereld en lijken je kinderen dit ook te beseffen. Lekker lang buiten spelen en genieten van alles in de natuur. Nieuwe vriendjes maken en zwart van het zand weer bij de tent of caravan komen. Genieten!

Vinden jullie kamperen ook zo leuk? 

 

Facebook Comments
Previous Post Next Post

heb je deze blogs al gelezen?

5 Comments

 • Reply simpel, met een snufje liefde

  Ik vind het ook heerlijk! Als kind vond k het al fijn om te kamperen en nu nog steeds.

  11/05/2016 at 6:17 am
 • Reply Carmelina

  Het was echt onwijs genieten! Gaan we snel weer eens doen maar dan een heel weekend samen ipv een daggie

  11/05/2016 at 7:50 am
 • Reply Nienke

  Ja, wij zijn ook gek op het campingleven! Liefst wel op een kleine camping zonder animatie-team of al te veel vertier, maar dat is natuurlijk persoonlijk. Wij en onze kinderen zien direct na de zomervakantie altijd alweer uit naar de volgende zomer, heerlijk!

  11/05/2016 at 8:53 am
 • Reply Simone

  Lijkt me heerlijk met kinderen inderdaad. Lekker de hele dag buiten zijn. Moet het wel goed weer zijn hoor, anders valt het letterlijk en figuurlijk in het water.

  11/05/2016 at 10:05 pm
 • Reply Jessica

  Camping met kinderen is heerlijk! Ik heb zelf op de camping ook een hele fijne tijd beleefd

  12/05/2016 at 4:14 pm
 • Leave a Reply